Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τράβηξε τα βλέμματα η Εθνική, περιόρισε τις απώλειες της αγοράς

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τράβηξε τα βλέμματα η Εθνική, περιόρισε τις απώλειες της αγοράς
ΑΓΟΡΑ: Έγιναν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, αλλά το κλείσιμο ήταν καλό. Η πορεία της Εθνικής, του Τιτάνα και της Alpha Bank μάζεψαν τις απώλειες και αντιστάθμισαν τη σημαντική υποχώρηση της Coca Cola. Ο τζίρος υψηλός αλλά έγινε σημαντικό πακέτο στη Lamda.

Είχε και κάποιες ωραίες ειδήσεις η μέρα και το σημειώνουμε γιατί το τελευταίο διάστημα η ειδησεογραφία είναι περιορισμένη. Βέβαια δεν έδωσαν την ανάλογη ώθηση γιατί οι μετοχές που εμπλέκονται είχαν κάνει ραλάκι τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Τυχαίο;

Στις ΗΠΑ πήγαν δικά μας παλικάρια και έκαναν τα νγωστά που βλέπουμε να γίνονται εδώ και χρόνια στη δική μας την αγορά. Εκεί βέβαια δεν είναι Ελλάδα. Στα της συνεδρίασης περιμένουμε την εξέλιξη της συσσώρευσης. Το ενδιαφέρον πάντως έχει περιοριστεί σε ελάχιστες μετοχές και αυτό δε μας αρέσει.

LAMDA: Μετά τις τελικές δημοπρασίες του ΧΑ πέρασε πακέτο 2,55 εκατ. μετοχών της Lamda Dev. στην τιμή των 7 ευρώ ανά μετοχή με συνολική αξία 17,8 εκατ. ευρώ. Οι μετοχές αντιστοιχούν στο 3,2% του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης.

Νωρίτερα το πρωί η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως πούλησε στις 22/10 συνολικά 1,32 εκατ. ίδιες μετοχές στην Αegean Airlines στην τιμή επίσης των 7 ευρώ ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι οι υπόλοιπες ίδιες μετοχές (546 χιλ. μετοχές) θα πουληθούν στα 7,27 ευρώ ανά μετοχή στον Οδ.Κυριακόπουλο. Η μετοχή έκλεισε αμετάβλητη στα 7,15 ευρώ.

Έχουμε την αίσθηση πως όσο πιο πολλοί μπουν στην αύξηση, είτε μέσω ιδίων μετοχών, είτε μέσω πακέτων, αυξάνουν την πιθανότητα το discount να είναι μεγαλύτερο. Η διολίσθηση των τελευταίων ημερών στα 7,15 ευρώ δείχνει ότι δεν το πιστεύει μόνο η στήλη.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Μάλλον επιβεβαιώθηκε ξανά το ρητό «αγόρασε τη φήμη, πούλα την είδηση». Στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχε σημαντική άνοδο και μάλλον κάποιοι είχαν ακούσει νωρίτερα τα νέα. Η πώληση συμμετοχής σε καλή τιμή και το ενδιαφέρον για είσοδο στο στοιχηματισμό με τον ΟΤΕ είναι θετικές εξελίξεις. Στα 0,4340 ευρώ και στο -4,93% με όγκο 951 χιλ. τεμάχια.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Νέο υψηλό 15 μηνών για τη μετοχή που προσεγγίζει τα επίπεδα της τελευταίας αύξησης κεφαλαίου. Κέρδισε σήμερα όλες τις εντυπώσεις μιας και δεν υπήρχαν πολλοί πρωταγωνιστές. Στα 2,9340 ευρώ με άνοδο 1,95%. Στις πληροφορίες για πώληση της Ασφαλιστικής με καλύτερο τίμημα από αυτό που περίμενε η αγορά αποδίδεται η πορεία της μετοχής.

ΑΔΜΗΕ: Πήρε λίγο τα πάνω της η μετοχή, αλλά τι να πούμε για τη δική της κατάντια. Στα 2,13 ευρώ και στο +1,19% με όγκο 172 χιλ. τεμάχια.

COCA COLA: Πιέστηκε και με σχετικά υψηλό όγκο για τα δεδομένα της. Μπόρεσε λόγω ΕΤΕ βέβαια και κρατήθηκε η αγορά. Στα 27,93 ευρώ κοντά στα χαμηλά ημέρας και στο -1,97% με 47 χιλ. τεμάχια.

ΟΤΕ: Συνεχίζεται η ανοδική του κίνηση και βρίσκεται πλέον σε υψηλά 11 ετών. Τι να λέμε τώρα που άλλα χαρτιά είναι σε υψηλά 15 μηνών και μάλιστα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Με μικρό όγκο στα 1,24 ευρώ και στο -5,34%. Η αποτίμηση στα 36,2 εκατ. ευρώ.

MLS: Μεγάλος παραμένει ο όγκος στη μετοχή και οι «αναταράξεις» συνεχίζονται στα 1,7750 ευρώ και στο -4,05% με όγκο 85 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 22 εκατ. ευρώ.

REDS: Στα 1,23 ευρώ με απώλειες 3,15%. Χαμηλός ο όγκος αλλά έκανε τη δουλειά του.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Και εδώ φαίνεται πως βρίσκει σε αντιστάσεις και δυσκολεύεται. Το γράφημα δείχνει πως θα μπορούσαμε να τη δούμε και χαμηλότερα. Στα 2,02 ευρώ με απώλειες 2,88% και χαμηλό όγκο αλλά θα θέλαμε τιμές ίσως λίγο κάτω από 1,90 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Κάποια παιδιά συνεχίζουν τις εξυπνάδες βάζοντας στη δημοπρασία μεγάλες εντολές αγορές που μετά τις ακυρώνουν. Στα 2,18 ευρώ με απώλειες 1,80% και όγκο 12 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης