Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση, χαμηλός ο τζίρος

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση, χαμηλός ο τζίρος
ΑΓΟΡΑ: Με μικρές απώλειες και περιορισμένο ενδιαφέρον ξεκίνησε η συνεδρίαση. Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές με τις τράπεζες να παραμένουν στο προσκήνιο. Το ερώτημα είναι αν οι αγορές που παρατηρήθηκαν προς το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης θα έχουν συνέχεια σήμερα.

Από τα βαριά χαρτιά στο ξεκίνημα δεν υπάρχει κάποια μετοχή που να ξεχωρίζει. Το ενδιαφέρον στρέφεται στη μετοχή της Coca Cola η οποία υποχώρησε χθες με υψηλό όγκο συναλλαγών. Στο ξεκίνημα ενισχύεται οριακά με μικρό όγκο.

TERNA ENERGY: Σημαντικό έργο για την Κρήτη με συνολική επένδυση 280 εκατ. ευρώ και όφελος για τις τοπικές κοινωνίες. Αξιοποιείται το Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο. Αναλυτικότερα, ο Υβριδικός Σταθμός Αμαρίου βασίζεται στην ενεργειακή αξιοποίηση του Φράγματος Ποταμών και συνδυάζει την παραγωγή αιολικής ενέργειας με την αποθήκευσή της μέσω αντλησιοταμίευσης. Αποτελεί συνδυασμό αιολικού πάρκου εγκαταστημένης ισχύος 89,1 ΜW, υδροηλεκτρικού έως 93 ΜW και συγκροτήματος αντλιών δυναμικότητας 140 ΜW.

LAMDA: Στα 7,15 ευρώ στο άνοιγμα με οριακή άνοδο και μέτριες συναλλαγές. Παραμένει στο επίκεντρο λόγω επικείμενης αύξησης κεφαλαίου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χθες έγραψε νέο υψηλό 52 εβδομάδων ο τραπεζικός δείκτης και συγκεκριμένα βρέθηκε στις 861,80 μονάδες. Σήμερα υποχωρεί 0,31% στο ξεκίνημα με τις συστημικές να έχουν ήπιες απώλειες.

ΟΤΕ: Μικρές απώλειες καταγράφει η μετοχή με όγκο κάτω από 50 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 6,48 δισ. ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Η έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με υποψήφιο επενδυτή για το συγκρότημα, αναμένεται να βελτιώσει την εικόνα στη μετοχή. Η στήλη έχει «ποντάρει» εδώ και καιρό στην πώληση του συγκροτήματος. Η αξία του είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή που δείχνει το ταμπλό.

Το θέμα είναι να προχωρήσει και να γίνει η πώληση. Ακούγεται ένα όνομα ισχυρού επιχειρηματία του κλάδου και μίας κατασκευαστικής εισηγμένης που θα αναλάβει την ανακαίνιση. Αυτές οι πληροφορίες υπάρχουν εδώ και μερικούς μήνες. Με ισχυρή άνοδο άνω του 10% ξεκίνησε η μετοχή και την τιμή να είναι στα 2,47 ευρώ με όγκο 40 χιλ. τεμάχια.

ΜΙΚΡΑ: Οι εξελίξεις στο Πόρτο Καρράς δείχνουν πως οι μικρές, όχι όλες, δεν είναι τελικά και τόσο μικρές. Κάποιες έχουν περιουσιακά στοιχεία σημαντικά και διαπραγματεύονται κάτω από την αξία τους. Εκεί πρέπει να στραφεί το ενδιαφέρον των επενδυτών. Σε αυτές τις εταιρείες που έχουν χαμηλό δανεισμό και καλή περιουσία. Έχουμε αναλύσει αρκετές από αυτή την κατηγορία. Για να δούμε αν οι εξελίξεις στο Πόρτο Καρράς μπορούν να αφυπνίσουν και άλλες εισηγμένες.

ΨΑΡΙΑ: Γράψαμε πριν μερικές μέρες πως έμενε μόνο το δελτίο τύπου για να ολοκληρωθεί η εξαγορά. Από δημοσιεύματα βλέπουμε πως είναι θέμα ωρών. Η Νηρεύς ξεκίνησε με άνοδο 6,8%. Θα προχωρήσει με τη νέα διοίκηση η πώληση των μονάδων, με μέρος των κεφαλαίων να πηγαίνει στις τράπεζες και μετά θα πρέπει να περιμένουμε τις δημόσιες προτάσεις.

ΠΕΡΣΕΥΣ: Μόλις ολοκληρωθεί η πώληση των Σελόντα και Νηρέα το ενδιαφέρον θα στραφεί και στη συγκεκριμένη. Θα πουληθεί και το ποσοστό που έχει ο όμιλος Κυριακού; Σημειώνουμε πως περιμένουμε και την απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη με τη Σελόντα αναφορικά με κάποιες απαιτήσεις με τις πληροφορίες να λένε ότι δεν κέρδισε όλο το ποσό που διεκδικούσε αλλά ένα μικρό μέρος.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – ΛΑΠΠΑΣ: Εδώ τα ακίνητα αξίζουν πολλά περισσότερα από αυτό που δείχνει το ταμπλό. Στο ξεκίνημα έχει κάνει όγκο 5 χιλ. τεμάχια και η μετοχή βρίσκεται οριακά υψηλότερα από τα 0,78 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης