Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία έλαβε 6 ραντάρ TRML-4D από τη Γερμανία

Η Ουκρανία έλαβε 6 ραντάρ TRML-4D από τη Γερμανία
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον εντοπισμό πυραύλων κρουζ και ελικοπτέρων
Έξι νέοι σταθμοί ραντάρ TRML-4D από το Hensoldt έχουν ήδη παραδοθεί στην Ουκρανία. Η παράδοση εντάσσεται σε ένα μεγάλο συμβόλαιο αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προβλέπει την πλήρη παράδοση των ραδιοφωνικών σταθμών μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Τα ραντάρ TRML-4D είναι συστήματα υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμένα με τεχνολογία ενεργής διάταξης κεραίας φάσης (AFAR) με δυνατότητες ηλεκτρονικής σάρωσης. Αυτοί οι σταθμοί ενσωματώνουν λειτουργίες αναγνώρισης, καθιστώντας τους αναπόσπαστο μέρος των σύγχρονων συστημάτων αεράμυνας.
Το σύστημα TRML-4D είναι ικανό να ανιχνεύει, να παρακολουθεί και να ταξινομεί μια ποικιλία στόχων στον αέρα, συμπεριλαμβανομένων μικρών και ταχέως κινούμενων αντικειμένων.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον εντοπισμό πυραύλων κρουζ και ελικοπτέρων.
Η εμβέλεια του ραντάρ φτάνει έως και τα 250 χιλιόμετρα, γεγονός που τους επιτρέπει να παρακολουθεί τεράστιους εναέριους χώρους.
Ένα χαρακτηριστικό του TRML-4D είναι η υψηλή κινητικότητα και η ταχύτητα ανάπτυξής του, κάτι που είναι κρίσιμο για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Ωστόσο, όπως έδειξαν τα γεγονότα, ο ρωσικός στρατός εντοπίζει εύκολα τέτοια ραντάρ και τα χτυπά με διάφορα μέσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης