Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Οι δείκτες της Wall Street ανεβαίνουν… αλλά για λάθος λόγους

tags :
Morgan Stanley: Οι δείκτες της Wall Street ανεβαίνουν… αλλά για λάθος λόγους
Οι τίτλοι που συνδέονται με την ανάπτυξη και οδηγούν στην πορεία των ταύρων της αγοράς, είναι αδύναμοι
Μπορεί οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες να βρίσκονται εκ νέου σε τροχιά νέων ιστορικών υψηλών, αλλά σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτό το ράλι αρχίζει να φαίνεται ασταθές.
Ο δείκτης S&P 500 άγγιξε ένα νέο ρεκόρ την Τρίτη πριν από την αναμενόμενη μείωση του επιτοκίου από την Federal Reserve, αλλά κοιτάζοντας κάτω από το χαλί, οι επενδυτές όλο και περισσότερο συρρέουν στις ασφαλέστερες τσέπες της αγοράς... τους αμυντικούς τίτλους.
Ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης ξεχώρισε ως ο τομέας με τις καλύτερες επιδόσεις, εξαιτίας κυρίως της Pfizer, της Merck και της HCA.
Ωστόσο, η ανάπτυξη και οι τίτλοι που συνδέονται κυκλικά με αυτήν, όπως οι κλάδοι της τεχνολογίας, των υπηρεσιών επικοινωνίας και των καταναλωτών, έχουν αρχίσει να δείχνουν σημάδια αδυναμίας.
"Ο S&P 500 είναι σε υψηλά επίπεδα, αλλά με ακόμη μεγαλύτερες αμυντικές θέσεις, οι οποίες θα πρέπει να προκαλέσουν την προσοχή των επενδυτών", δήλωσε ο Mike Wilson, επικεφαλής στρατηγικής των αμερικανικών μετοχών της Morgan Stanley.
Η πρόσφατη εκ περιτροπής άνοδος στη Wall έδωσε την ευκαιρία σε υποτιμημένες μετοχές να λάμψουν, αλλά χρησιμεύει επίσης ως προειδοποιητικό σημάδι, καθώς οι τίτλοι που συνδέονται με την ανάπτυξη συνήθως οδηγούν στην πορεία των ταύρων της αγοράς.
Και αυτά έχουν αρχίσει να επιβραδύνουν.
Οι επενδυτές το γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα συνεχή ρεκόρ έχουν δώσει ένα σαφές σημάδι.
Μόλις λίγες ημέρες μετά το τελευταίο ρεκόρ του S&P 500 στις 26 Ιουλίου, οι μετοχές έκαναν μεγάλη βουτιά λόγω της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
Και η αβεβαιότητα όσον αφορά το εμπόριο εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις κορυφαίες ανησυχίες των επενδυτών, καθώς οι δύο χώρες δεν έχουν ακόμη προσφέρει μια σαφή πορεία προς μια μακροπρόθεσμη συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης