Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

National Alliance, Wells Fargo, Morgan Stanley αναμένουν... αύξηση επιτοκίων από την Fed λόγω εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας

tags :
National Alliance, Wells Fargo, Morgan Stanley αναμένουν... αύξηση επιτοκίων από την Fed λόγω εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας
Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της αισιοδοξίας ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Καθώς μια τελική εμπορική συμφωνία μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ πλησιάζει, οι επενδυτές εμφανίζονται λιγότερο ανήσυχοι για την πιθανότητα ύφεσης.
Και εξαιτίας αυτού, οι πιθανότητες να υπάρξει τελικά αύξηση των επιτοκίων της Fed και όχι μείωση αυξάνονται.
Σύμφωνα με τον Andrew Brenner της National Alliance, οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν μετακινηθεί δραματικά μετά τη συνεδρίαση της Fed της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά έχουν μετατοπιστεί λόγω των αναφορών ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα βρίσκονται κοντά σε μια εμπορική συμφωνία πρώτης φάσης.
"Το μόνο πράγμα που επηρεάζει τις αγορές είναι η εμπορική συμφωνία", δήλωσε ο Andrew Brenner.
"Brexit, έλλειμμα προϋπολογισμού, έλλειψη προϋπολογισμού - κανένα από αυτά δεν επηρεάζει την αγορά σε αυτό το σημείο", πρόσθεσε και όσο πλησιάζουμε προς μια εμπορική συμφωνία τόσο οι αγορές θα αλλάζουν στάση.
Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν σε όλο τον κόσμο την Τρίτη εξαιτίας της αισιοδοξίας ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Προέδρου Donald Trump και του Προέδρου Xi Jinping και αυτό θα βοηθήσει την παγκόσμια οικονομία.
Ως αποτέλεσμα, η απόδοση των δεκαετών αμερικανικών ομολόγων μετακινήθηκε μεταξύ του 1,79% και του 1,86%.
Σύμφωνα με τον Michael Schumacher, διευθυντή στρατηγικής στη Wells Fargo, σταδιακά θα δούμε αρκετές αλλαγές στις αγορές ομολόγων.
Αν και δεν μπορεί να πει κανείς ότι οι συνθήκες στο παγκόσμιο εμπόριο θα αλλάξουν, η βελτίωση είναι κάτι όμως που θα δούμε σίγουρα.
Ως επί το πλείστον, οι αναλυτές δεν αναμένουν μεγάλες αλλαγές στις αποδόσεις, οι οποίες κινούνται σε αντίθεση με τις τιμές.
Αντ 'αυτού, αναμένουν τα επιτόκια να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα, μια τάση που θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος, εκτός εάν οι εμπορικές συνομιλίες καταρρεύσουν.
Η αγορά ανταποκρίνεται επίσης στην Fed, η οποία μείωσε τα επιτόκια την περασμένη Τετάρτη, αλλά σημείωσε ότι σταμάτησε τις κινήσεις πολιτικής προς το παρόν.
"Νομίζω ότι πολλά από αυτά είναι αισιοδοξία σχετικά με την εμπορική συμφωνία.
Πιστεύω ότι κάποια από τα δεδομένα της οικονομίας βελτιώνονται, ενώ υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις ότι κάποια από τα κυκλικά τμήματα της οικονομίας αρχίζουν να αναπτύσσονται", δήλωσε ο Jim Caron, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Morgan Stanley Investment Management.
Οι traders των ομολόγων παρακολουθούν επίσης την καμπύλη αποδόσεων, η οποία αντικατοπτρίζει τη διαφορά μεταξύ των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων και των μακροπρόθεσμων επιτοκίων.
Η καμπύλη αποδόσεων, η οποία αναστράφηκε το καλοκαίρι, έχει σταθεροποιηθεί.
Η αντιστροφή της καμπύλης το καλοκαίρι είχε γίνει όταν η προοπτική για μια εμπορική συμφωνία ήταν ζοφερή, αλλά ανακάμψε σε θετικά εδάφη όταν ο Λευκός Οίκος και το Πεκίνα δούλευαν προς μια συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης