Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Θετικό βήμα για την αποκλιμάκωση της έντασης η αποχώρηση από τη Βολιβία του Evo Morales

tags :
ΗΠΑ: Θετικό βήμα για την αποκλιμάκωση της έντασης η αποχώρηση από τη Βολιβία του Evo Morales
Ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικάνους στη Βολιβία εξέδωσε το State Department
Θετικό βήμα χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ την αποχώρηση του Evo Morales από τη Βολιβία προκειμένου να επέλθει ηρεμία στο εσωτερικό της χώρας ύστερα από τις μαζικές διαδηλώσεις και τα επεισόδια που έχουν αφήσει πίσω τους επτά νεκρούς.
«Η αποχώρηση του Morales είναι πράγματι θετικό βήμα για να αρχίσει να ηρεμεί η κατάσταση στη Βολιβία.
Το Μεξικό ειδοποίησε τις ΗΠΑ για την πρόθεσή του να προσφέρει άσυλο στον Morales και του προτείναμε να προσφέρουμε υλικοτεχνική υποστήριξη εάν χρειαζόταν» ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος.
Σημειώνεται πως ο Morales υπέβαλε αναγκαστικά την παραίτηση του από την προεδρία της Βολιβίας την περασμένη Κυριακή σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθούν τα επεισόδια και οι συγκρούσεις.
Το State Department εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς, προτρέποντάς τους να αποφεύγουν τις επισκέψεις στη Βολιβία λόγω της «πολιτικής αστάθειας» στη χώρα, ενώ περιόρισε την παρουσία των διπλωματών του στη χώρα.
«Μην ταξιδεύετε στη Βολιβία λόγω των πολιτικών ταραχών» αναφέρει το State Department, το οποίο «διέταξε την αποχώρηση των μελών των οικογενειών του προσωπικού του αμερικανικού κράτους που εργάζεται στη βολιβιανή επικράτεια και του μη απολύτως απαραίτητου διπλωματικού προσωπικού εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης