Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Έξι δισεκατομμυριούχοι που κάποτε ήταν πάμφτωχοι!

tags :
Business Insider: Έξι δισεκατομμυριούχοι που κάποτε ήταν πάμφτωχοι!
Πρόκειται για ανθρώπους που κάποτε εργάζονταν ως πωλητές ή λαντζιέρηδες και σήμερα έχουν τεράστια περιουσία
Μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους τον κόσμο, δεν γεννήθηκαν έχοντας δισεκατομμύρια, αντιθέτως τα πρώτα χρόνια της ζωής τους ήταν πάμφτωχοι.
Η πορεία αυτών των ανθρώπων αποτελεί παράδειγμα για πολύ κόσμο, αποδεικνύοντας ότι με υπομονή, πείσμα και φυσικά με καλή τύχη μπορείς να αλλάξεις την ζωή σου.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του μεγαλοεπενδυτή, G. Soros, που σήμερα έχει περιουσία περί τα 24 δισ. δολάρια.
Ο Soros κατάφερε να επιζήσει από την κατοχή των Ναζί στην Ουγγαρία ενώ το 1947 δραπέτευσε στο Λονδίνο όπου έκανε διάφορες δουλειές, όπως σερβιτόρος, για να σπουδάσει οικονομικά.
Ο Soros έκανε πολλές δουλειές, ακόμα και υπάλληλος σε κατάστημα με souvenir, με το 1991 που το διάσημο στοίχημα του έναντι της βρετανικής λίρας τον έκανε δισεκατομμυριούχο.
Ο CEO της Oracle, Ellison, με περιουσία με 51,3 δισ. δολάρια, γεννήθηκε στο Μπρούκλιν από μία ανύπαντρη μητέρα, ενώ τον μεγάλωσαν οι θείοι του.
Παράτησε το κολλέγιο και για οχτώ χρόνια έκανε δουλειές του ποδαριού. Το 1977 ίδρυσε την Oracle, η οποία είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο.
Άλλη μία παρόμοια περίπτωση είναι αυτή του ιδιοκτήτης της Ray-Ban και της Oakley, Del Vecchio, με περιουσία 19,1 δισ. δολάρια, ήταν ένα από τα πέντε παιδιά μιας οικογένειας που τελικά θα αποσταλεί σε ένα ορφανοτροφείο, επειδή χήρα μητέρα του δεν μπορούσε να τον φροντίσει.
Όταν μεγαλώσει θα πιάσει δουλειά σε ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει καλούπια των εξαρτημάτων αυτοκινήτων και σκελετούς γυαλιών.
Στην ηλικία των 23, άνοιξε το δικό του κατάστημα, για να γίνει αργότερα ο μεγαλύτερος κατασκευαστής γυαλιών ηλίου και γυαλιών οράσεως στον κόσμο.
Ο διάσημος σχεδιαστής R. Lauren αποφοίτησε από το γυμνάσιο στο Bronx, και αποφάσισε να μην πάει κολέγιο και να καταταχθεί κατευθείαν στον στρατό.
Στη συνέχεια εργάστηκε ως υπάλληλος στο κατάστημα Brooks Brothers όταν ο Lauren αναρωτήθηκε κατά πόσον οι άνδρες ήταν έτοιμοι για πιο περίεργα και φωτεινά σχέδια στις γραβάτες. Η χρονιά που αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, ήταν το 1967, και σήμερα οι γραβάτες Lauren πωλούνται έναντι 500.000 ευρώ.
Την αμέσως επόμενη χρονιά ξεκίνησε να κυκλοφορεί τα μπλουζάκια Polo, ενώ σήμερα η περιουσία του αγγίζει τα 8,2 δισ. δολάρια.
Σήμερα είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, αλλά όταν S. Khan ήρθε στις ΗΠΑ από το Πακιστάν, εργάστηκε ως λαντζιέρης, ενώ φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις.
Πλέον είναι ο ιδιοκτήτης της Jacksonville Jaguars, του National Football League (NFL), της αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου, Φούλαμ και και της κατασκευαρτικής Flex-Ν-Gate, με περιουσία 4,4 δισ. δολάρια.
Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Starbucks, H. Schultz μεγάλωσε σε ένα συγκρότημα από εργατικές κατοικίες, ενώ κερδίζοντας μια υποτροφία ποδοσφαίρου για το Πανεπιστήμιο του Michigan.
Μετά την αποφοίτηση του ανέλαβε ένα κατάστημα καφέ που ονομάζεται Starbucks, που εκείνη την εποχή είχε μόνο 60 καταστήματα.
Ο Schultz έγινε CEO της εταιρείας το 1987 και επέκτεινε την αλυσίδα με περισσότερα από 16.000 σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο.
Η περιουσία του σήμερα ανέρχεται σε 2,3 δισ. δολάρια.
Σημειώνεται ότι ο Schultz σε συνέντευξη του στο Mirror ανέφερε: «Μεγαλώνοντας έβλεπα τους ανθρώπους από την άλλη πλευρά να έχουν περισσότερα χρήματα και ευτυχισμένες οικογένειες και για κάποιο λόγο, ήθελα κι εγώ να αναρριχηθώ και να επιτύχω κάτι παραπάνω από αυτό που όλοι θεωρούσαν ότι ήταν δυνατό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης