Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Επιφυλακτικοί οι Έλληνες πολίτες και οι αγορές απέναντι στη συμφωνία ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Reuters: Επιφυλακτικοί οι Έλληνες πολίτες και οι αγορές απέναντι στη συμφωνία ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους
Οι Έλληνες έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν οι θυσίες που έκαναν για να παραμείνουν στην ευρωζώνη άξιζαν τον πόνο που τους προκάλεσαν
Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες απέναντι στο σχέδιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που συμφώνησε στο Eurogroup της Τρίτης 24 Μαΐου 2016 η ελληνική κυβέρνηση - το οποίο η ίδια θεώρησε επιτυχές - ενώ και οι αγορές δείχνουν να αποφεύγουν τους πανηγυρισμούς.
Αυτό επισημαίνει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σχολιάζοντας την έκβαση του κρίσιμου χθεσινού Eurogroup για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι μετά από πολλά χρόνια λιτότητας που απαίτησαν οι δανειστές - με νέα μέτρα να έχουν περάσει μόλις την περασμένη Κυριακή 22 Μαΐου 2016 - οι Έλληνες έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν οι θυσίες που έκαναν για να παραμείνουν στην ευρωζώνη άξιζαν τον πόνο που τους προκάλεσαν.
Το Reuters αναφέρει συνοπτικά τις νέες αυξήσεις φόρων που έρχονται, κάνοντας λόγο για τις διαρκείς μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις φόρων από το πρώτο μνημόνιο του 2010.
Εξερχόμενος του χθεσινού Eurogroup, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχοντας μόλις συνομολογήσει τον οδικό χάρτη ελάφρυνσης του χρέους και την έγκριση δόσεων δανείων 10,3 δισ. ευρώ προς τη χώρα, εξέφρασε αισιοδοξία ότι η συμφωνία που επετεύχθη θα ανατρέψει τον φαύλο κύκλο ύφεσης και νέων μέτρων που βιώνει η Ελλάδα και αποτρέπει τις επενδύσεις.
Οι αγορές δεν έδειξαν την ίδια αισιοδοξία, με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων να υποχωρούν σε χαμηλό εξαμήνου και το Χρηματιστήριο Αθηνών να καταγράφει άνοδο 1,5%.
Η πρόκληση της Ελλάδος είναι τώρα η εφαρμογή των σκληρών μέτρων, που φέρεται να αποτελεί μονόδρομο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης