Τελευταία Νέα
Διεθνή

King (πρώην BoE): Το πιο σημαντικό τώρα είναι η Βρετανία να αποκτήσει μία νέα κυβέρνηση

King (πρώην BoE): Το πιο σημαντικό τώρα είναι η Βρετανία να αποκτήσει μία νέα κυβέρνηση
Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, μπορεί να χειριστεί το Brexit και την αβεβαιότητα, επισημαίνει ο προκάτοχός του
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, θα βοηθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο τους επόμενους μήνες να αντιμετωπίσει τα προβλήματα εν μέσω του πολιτικού χειμώνα στη χώρα, μετά το Brexit, επισημαίνει ο προκάτοχός του, Mervyn King.
Ο ίδιος τόνισε ότι «το πιο σημαντικό πράγμα» για το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία αποτελεσματική κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Και οι δύο είναι απούσες, αφότου το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οδήγησε τον πρωθυπουργό David Cameron να παραιτηθεί και σε αναταραχή για το Εργατικό κόμμα.
Οι ανησυχίες για την πολιτική ηγεσία ήταν ο ένας παράγοντας που επικαλέστηκε η Standard & Poor's τη Δευτέρα, όταν και υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Βρετανίας.
«Η πηγή του προβλήματος αυτή τη στιγμή είναι ακριβώς ότι δεν έχουμε ένα νέο πρωθυπουργό και δεν θα έχουμε μέχρι το Σεπτέμβριο το νωρίτερο», είπε ο King στην τηλεόραση του Bloomberg σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου.
«Αυτή η πολιτική αβεβαιότητα και οι επιπτώσεις της και η αβεβαιότητα που η ίδια δημιουργεί πιστεύω ότι είναι ένας από τους παράγοντες που ευθύνονται για τη μεταβλητότητα στις αγορές».
Εν τω μεταξύ, «η Τράπεζα αναμφίβολα θα παραμείνει ψύχραιμη και θα περιμένει να δει πως εξελίσσονται τα πράγματα», είπε ο King για την BoE, της οποίας ηγείτο επί 10 χρόνια, μέχρι το 2013.
Προσέθεσε δε ότι δεν είναι ξεκάθαρο εάν η βρετανική οικονομία θα πέσει σε ύφεση.
Ο King είπε επίσης ότι η εμπιστοσύνη στον Carney δεν έχει υποστεί ζημιά από τις καμπάνιες για το δημοψήφισμα, παρά το γεγονός ότι ο διοικητής της BoE σύρθηκε στην πολιτική διαμάχη εξαιτίας κάποιων σχολίων του που οι υποστηρικτές του «Φεύγουμε» χαρακτήρισαν προκατειλημμένα.
Τέλος, ο King είπε ότι ο Carney έκανε το καθήκον του, δίνοντας την άποψή του για τις προοπτικές, υπολογίζοντας του κινδύνους για την οικονομία.
Ο ίδιος ο Carney, την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, δήλωσε ότι υπήρχε ρευστότητα ύψους 250 δισ. στερλινών για το οικονομικό σύστημα, εάν αυτό ήταν απαραίτητο, ενώ σήμερα παρείχε περισσότερα από 3 δισ. στερλίνες ρευστότητα στις βρετανικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης