Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Πρόγραμμα επιβράβευσης 30 εκατ. ευρώ στους καλοπληρωτές - Μειώσεις στα τιμολόγια των επιχειρήσεων

tags :
ΔΕΗ: Πρόγραμμα επιβράβευσης 30 εκατ. ευρώ στους καλοπληρωτές - Μειώσεις στα τιμολόγια των επιχειρήσεων
Μειώσεις ανακοίνωσε η ΔΕΗ στα επαγγελματικά τιμολόγια - Μπόνους για τους συνεπείς καταναλωτές
Μπόνους 80 εκατ. ευρώ μοιράζει η ΔΕΗ στους καλοπληρωτές πελάτες της επιστρέφοντας τα χρήματα των παγίων στους οικιακούς καταναλωτές.
Για τις επιχειρήσεις ( μικρομεσαίες , σουπερ μάρκετ εμπορικά καταστήματα κλπ) θα μειωθεί η αξία τους ρεύματος για τις παραπάνω κατηγορίες των επιχειρήσεων.
Το σχέδιο της διοίκησης της ΔΕΗ είναι να ελαφρύνει εν μέρει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ωστόσο υπολείπεται σημαντικά αν αναφερθεί ότι τα τιμολόγια ρεύματος είχαν αυξηθεί έως 50% από το 2008 μέχρι σήμερα.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η ΔΕΗ κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεών της προς τους πελάτες της σε σχέση, τόσο με τη μείωση του ενεργειακού κόστους, όσο και τη στήριξη των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.
Προσθέτει ότι στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού των σχέσεων ΔΕΗ και καταναλωτών, η Επιχείρηση αποφάσισε ουσιαστικές μειώσεις των επαγγελματικών της τιμολογίων στη Μέση και Χαμηλή Τάση, στηρίζοντας τον παραγωγικό ιστό του τόπου και την οικονομική ανάπτυξη».
Το πρόγραμμα επιβράβευσης αφορά τα νοικοκυριά που πλήρωναν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς της ΔΕΗ τα οποία θα ανταμειφτούν ο 2016 μέσα από τους λογαριασμούς του 2016.
Να σημειωθεί ότι το bankingnews είχε αναφερθεί έγκαιρα στο πρόγραμμα επιβράβευσης το οποίο όμως είναι μικρής σχετικής αξίας ανά νοικοκυριό.
Οι μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι εκείνα τα νοικοκυριά που έχουν τριφασικό ρεύμα το οποίο περιλαμβάνει και γραμμή νυκτερινού ρεύματος.
Στην περίπτωση αυτή το πάγιο ανέρχεται σε 6,8 ευρώ το ποσό πολλαπλασιάζεται επι το 3 καθώς τρείς φορές το χρόνο εμφανίζεται στους λογαριασμούς τα πάγια της ΔΕΗ.
Ο υπολογισμός μας δίνει το αποτέλεσμα των 20,4 ευρώ το οποίο όμως διπλασιάζεται με το πρόγραμμα επιβράβευσης και το συνολικό όφελος ανέρχεται στα 40,8 ευρώ.
Η κατοικία που έχει μονοφασικό και νυκτερινό ρεύμα το πάγιο ανέρχεται στα 3,52 ευρώ επι τον συντελεστή 3 ο καταναλωτής θα έχει κέρδος 10,56 ευρώ το οποίο διπλασιάζεται και διαμορφώνεται στα 21,12 ευρώ.
Τα νοικοκυριά που έχουν τριφασικό χωρίς νυκτερινό ρεύμα το κόστος του παγίου ανέρχεται σε 4,8 ευρώ. Το ετήσιο συνολικό όφελος ανέρχεται στα 28,8 ευρώ.
Στο μονοφασικό ρεύμα το πάγιο ανέρχεται μόλις στο 1,52 ευρώ.
Η διοίκηση της διοίκησης αλλάζει τα τιμολόγια στις επιχειρήσεις που για τους έμπειρους της αγοράς λένε ότι οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.

Πιο αναλυτικά:

Α. Δημιουργία Νέου Εταιρικού Τιμολόγιου

Η ΔΕΗ σχεδίασε ένα νέο τιμολογιακό προϊόν με την ονομασία «Εταιρικό Τιμολόγιο - Corporate» με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές χρεώσεις που προσφέρεται σε μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις και Ομίλους που έχουν πανελλαδικά πολλά και διαφορετικά σημεία εξυπηρέτησης των πελατών τους.

Β. Πελάτες Μέσης Τάσης

Επέκταση των ιδιαίτερα ανταγωνιστικών τιμολογίων ΒΜ1 και ΒΜ2 που αφορούν μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις με ετήσιες καταναλώσεις ανά παροχή άνω των 13GWh και στις παροχές με ετήσιες καταναλώσεις άνω των 10GWh και μείωση των υπόλοιπων τιμολογίων ΒΓ,ΒΥ και ΒΧ.

Γ. Πελάτες Χαμηλής Τάσης

Μετά την ουσιαστική μείωση τον Ιούλιο του 2014 του τιμολογίου Γ21 που απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους, όπως, εμπορικά καταστήματα, εργαστήρια, μικρομεσαίες βιοτεχνίες, , κτίρια γραφείων, μειώνεται σήμερα και το τιμολόγιο Γ22 για τους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες με ισχύ μεγαλύτερη από 25KVA.
Το νέο «Εταιρικό Τιμολόγιο – Corporate» θα διατίθεται από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 ενώ οι μειώσεις στα τιμολόγια Μέσης και Χαμηλής Τάσης θα εφαρμοστούν από την 1η Οκτωβρίου 2015.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης