Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν είναι θέση μας η μονομερής διαγραφή του χρέους – Θα βρούμε λύση βιώσιμη και συμφέρουσα για τους δανειστές

Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν είναι θέση μας η μονομερής διαγραφή του χρέους – Θα βρούμε λύση βιώσιμη και συμφέρουσα για τους δανειστές
Οι συνεργασίες που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασιστούν προεκλογικά

Σαφείς διαβεβαιώσεις ότι η μονομερής διαγραφή του χρέους δεν είναι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης.
«Μονομερής διαγραφή του χρέους δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα διαπραγματευτούμε το μνημόνιο με άλλους όρους. Η δανειακή σύμβαση θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, καθώς η παρούσα είναι μη βιώσιμη και μη εφαρμόσιμη. Θα βρούμε μια λύση βιώσιμη για την Ελλάδα και συμφέρουσα για τους δανειστές» υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Σταθάκης.
Με την τοποθέτηση του αυτή ο κ.Σταθάκης πήρε σαφείς αποστάσεις από τις χθεσινές δηλώσεις του Γιάννη Τόλιου, μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της μονομερούς διαγραφής του ελληνικού χρέους, αν και τόνισε ότι δεν είναι αντίθετος στις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ.
«Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συντεταγμένο κόμμα και έχει σαφείς θέσεις, ιδιαίτερα απέναντι στην προοπτική να γίνει κόμμα εξουσίας» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ.Σταθάκης.
Ερωτηθείς για το έτερο μεγάλο ζήτημα για το ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κυβερνητική του προοπτική, αυτή των συνεργασιών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι όποιες συνεργασίες θα αποφασιστούν προεκλογικά και όχι μετεκλογικά.
«Οι συνεργασίες που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν προεκλογικά. Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη γίνονται πολύ σημαντικά βήματα. Αυτό θα μας εξασφαλίσει πλειοψηφική δύναμη και πιθανότατα αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ερώτηση για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να απευθύνει πρόσκληση στη ΔΗΜΑΡ, απάντησε ότι έχει ήδη ανοίξει ένας τέτοιος διάλογος
«Ήδη έχει ξεκινήσει ο διάλογος και με πρόσωπα από τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και προς το κέντρο. Στα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ είμαστε πολύ προσεκτικοί και έτσι θα παραμείνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης