Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φοιτητικό τσουνάμι και στην Ισπανία υπέρ της Παλαιστίνης – Ξεκίνησαν καταλήψεις και πορείες

Φοιτητικό τσουνάμι και στην Ισπανία υπέρ της Παλαιστίνης – Ξεκίνησαν καταλήψεις και πορείες
Στο πλευρό των σπουδαστών και οι καθηγητές
Προεκτάσεις τσουνάμι λαμβάνουν οι αντιδράσεις σε πανεπιστήμια του κόσμου.
Φοιτητές που αντιδρούν στη λυσσαλέα επίθεση κατά αμάχων που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Γάζα.
Σειρά είχαν οι σχολές της Ισπανίας.
Τεράστιες παλαιστινιακές σημαίες είναι κρεμασμένες σε πανεπιστημιουπόλεις σε όλη την Ισπανία καθώς χιλιάδες φοιτητές διαμαρτύρονται ενάντια στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.
Ορισμένα μαθήματα έχουν σταματήσει αυτή την εβδομάδα καθώς οι μαθητές διαδηλώνουν στη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια, τη Χώρα των Βάσκων και τη Μαδρίτη.
Σε όλη την Ευρώπη, παρόμοιες καταλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε πανεπιστήμια της Ολλανδίας, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Φινλανδίας, της Δανίας και της Γερμανίας, καθώς οι νέοι ενώνονται με τους συνομηλίκους τους στις Ηνωμένες Πολιτείες που αντιμετωπίζουν βίαιη αντίδραση της αστυνομίας.

Διαχρονική υποστήριξη

Αλλά στην Ισπανία, μια χώρα που υποστηρίζει ιστορικά την παλαιστινιακή υπόθεση, η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει εμπλακεί στην προσπάθεια να διαλύσει τις διαδηλώσεις.
«Πρέπει να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε. Πρέπει να πάρουμε θέση ενάντια σε ό,τι συμβαίνει στη Γάζα και στον τρόπο που ενεργεί το Ισραήλ», δήλωσε στο Al Jazeera έξω από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης η Μαρία Άντζελες Λόπες, 21 ετών, φοιτήτρια ψυχολογίας.
Σε πολλά ισπανικά πανεπιστήμια περισσότεροι από 2.000 καθηγητές δήλωσαν υπέρ των συγκεντρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης