Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αποκαλύπτει: Το ΝΑΤΟ απέτυχε παταγωδώς στην Κριμαία

Πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αποκαλύπτει: Το ΝΑΤΟ απέτυχε παταγωδώς στην Κριμαία
«Με καλύτερους διοικητές καθώς και με σύγχρονο εξοπλισμό και τακτικές, οι Ρώσοι σταμάτησαν επίθεση που αναπτύχθηκε από το ΝΑΤΟ», αναφέρει ο πρώην υπουργός των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Το ΝΑΤΟ απέτυχε να βοηθήσει την Ουκρανία να καταλάβει την Κριμαία από τη Ρωσία, αποκαλύπτει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Stephen Bryen σε άρθρο του για το EconVue.
«Αν και η Δύση προσέγγισε την επίθεση με μια αναμφισβήτητα αρνητική, μάλλον υποτιμητική, εικόνα του ρωσικού στρατού, το αποτέλεσμα ήταν μία έκπληξη.
Με καλύτερους διοικητές καθώς και με σύγχρονο εξοπλισμό και τακτικές, οι Ρώσοι σταμάτησαν επίθεση που αναπτύχθηκε από το ΝΑΤΟ», αναφέρει ο πρώην υπουργός.
Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ πέρασε μήνες εξοπλίζοντας και εκπαιδεύοντας δώδεκα ουκρανικές ταξιαρχίες - τις καλύτερες - για να σπάσει τον ρωσικό έλεγχο στα εδάφη βόρεια της Κριμαίας.
Το σχέδιο ήταν να απομονωθούν τα ρωσικά στρατεύματα από τη χερσόνησο, ακολουθούμενο από ένα δόλιο σχέδιο του ΝΑΤΟ να καταστρέψει τη γέφυρα, το οποίο υποτίθεται ότι θα επέτρεπε στην Ουκρανία να ανακαταλάβει την Κριμαία από τη Ρωσία και να καταλάβει λιμάνια στην Αζοφική Θάλασσα, εξηγεί ο Bryen.
«Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σχεδίασαν άρτια την επίθεση με τη χρήση των πιο σύγχρονων προσομοιωτών», πρόσθεσε ο πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου.
Ο ρωσικός στρατός, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του, σταμάτησε τα πιο σύγχρονα όπλα του ΝΑΤΟ, κατέληξε ο Bryen.
Στις 4 Ιουνίου, η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση στις κατευθύνσεις Νότιο Donets, Artemovsk και Zaporizhia ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες που ήταν εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό.
Κατά τη διάρκεια της ανεπιτυχούς αντεπίθεσης από τις 4 Ιουνίου 2023, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν 166.000 στρατιώτες (νεκροί, τραυματίες).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης