Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Δοκιμάζουμε το ολοκληρωμένο Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 140 PS

tags :
Δοκιμάζουμε το ολοκληρωμένο Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 140 PS
Στην εκ νέου κατάκτηση της κορυφής στην κατηγορία C-SUV στοχεύει η τρίτη γενιά του Nissan Qashqai, που μετά το πρόσφατο facelift, αναβαθμίστηκε τόσο σημαντικά που θα μπορούσε να πει κανείς πως πρόκειται για ένα νέο μοντέλο, λίγα χρόνια πριν παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη ηλεκτρική τέταρτη γενιά του.
Για την ιστορία να πούμε ότι το Qashqai είναι ένα από τα πιο δημοφιλή crossover στην Ευρώπη, κυριαρχώντας στην κατηγορία με πωλήσεις πάνω από 100.000 μονάδες ετησίως.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για δέκα συνεχόμενα χρόνια η φίρμα ξεπέρασε τις 200.000 μονάδες, καθιστώντας το Nissan Qashqai σημείο αναφοράς.
Σε ό,τι αφορά την τρίτη γενιά, αυτή είχε ήδη πουλήσει πάνω από 350.000 μονάδες, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για μια μάρκα που κάποτε κυριαρχούσε στην κατηγορία.
Έτσι, φτάσαμε στο 2024, όπου η Nissan πίεσε έντονα τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς της να αναβαθμίσουν περαιτέρω το Qashqai.
Τι καινούργιο φέρνει λοιπόν το ανανεωμένο Qashqai; Αυτή ήταν και η ερώτηση που κληθήκαμε να απαντήσουμε και εμείς όταν είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε πίσω από το τιμόνι του τις προηγούμενες ημέρες.
Στο μυαλό μας είχαμε ήδη την εξαιρετική εικόνα που είχαμε σχηματίσει για την προ facelift εκδοχή του.
Ας τα πάρουμε από την αρχή και ας σταθούμε στην οπτική αναβάθμιση του.
Το ανανεωμένο μοντέλο ξεχωρίζει από την ανασχεδιασμένη μπροστινή όψη, που είναι εμπνευσμένη από τα σχέδια των αρχαίων ιαπωνικών πανοπλιών.
Και δεν είναι άτοπο να πει κανείς ότι θυμίζει την πανοπλία ενός σαμουράι.
Στο μεταξύ, τα φλας τοποθετήθηκαν πάνω από τους προβολείς, ενώ στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα υπάρχει ένα σπόιλερ και ένα ζευγάρι πλευρικών αεραγωγών που φιλοξενούν τα φώτα ομίχλης.
Στο πίσω μέρος, οι σχεδιαστές του Qashqai διατήρησαν το ίδιο σχήμα για τα φώτα, αλλά αναβάθμισαν τον σχεδιασμό τους.
Σε ό,τι αφορά το πλάι δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο σχήμα του αυτοκινήτου, πάντα με την προ facelift εκδοχή του.
Η εξωτερική εικόνα του ανανεωμένου Qashqai ολοκληρώνεται με τις νέες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών αλλά και με επιλογές για 19 ή 20 ιντσών για τις πιο πλούσιες εκδόσεις, αλλά και με νέα χρώματα (Pearl White, Deep Ocean, Fuji Red, Magnetic Blue και Ceramic Grey) (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης