Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Υπ. Εξωτερικών: Ικανοποίηση για τη δήλωση Borrell για τα Βαρώσια

Υπ. Εξωτερικών: Ικανοποίηση για τη δήλωση Borrell για τα Βαρώσια

Το υπουργείο Εξωτερικών εστιάζει στην αναφορά περί ενεργειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Σχετικά Άρθρα
Την ικανοποίηση της για τη δήλωση του ύπατου εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Josep Borrell, σχετικά με τις παράνομες τουρκικές εξαγγελίες για τα Βαρώσια, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.
Το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει το απόσπασμα της τελευταίας παραγράφου όπου «αναφέρεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα εξετάσουν ενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην επόμενη συνάντησή τους, εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση της Τουρκίας με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρονται τα εξής: «Η Ελλάδα εκφράζει την ικανοποίηση της για την χθεσινή δήλωση του ΥΕ/ΑΕ Borrell σχετικά με τις παράνομες τουρκικές εξαγγελίες για τα Βαρώσια, τις οποίες και καταδικάζει.
Συγκρατείται ιδιαίτερα η αναφορά στην τελευταία παράγραφο όπου αναφέρεται ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα εξετάσουν ενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην επόμενη συνάντηση τους, εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση της Τουρκίας με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Σημειώνεται ότι η δήλωση του ΥΕ/ΑΕ Borrell εκδόθηκε στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των 27, στην οποία το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω συνεχών επαφών με τα λοιπά Κράτη-Μέλη και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην υιοθέτηση της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης