Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν Μητσοτάκης - Erdogan στη Μαδρίτη - Η Ελλάδα θα παρουσιάσει φάκελο για τις τουρκικές προκλήσεις

Στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν Μητσοτάκης - Erdogan στη Μαδρίτη - Η Ελλάδα θα παρουσιάσει φάκελο για τις τουρκικές προκλήσεις
H ελληνική πλευρά έχει ετοιμάσει έναν πλήρη φάκελο που περιέχει τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας, ο οποίος αναδεικνύει την επιθετική στάση της Τουρκίας, αλλά και στοιχεία για τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, καθώς και την Αλεξανδρούπολη, η οποία αποτελεί και ισχυρή νατοϊκή βάση.
Σχετικά Άρθρα

Στο ίδιο τραπέζι αναμένεται να καθίσουν αύριο 28/6, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος προεδρος Tayip Erdogan, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο που πυροδότησε τον εκνευρισμό της Άγκυρας και την ακραία ρητορική της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες θα βρεθούν στο δείπνο που θα παραθέσει ο Ισπανός βασιλιάς το βράδυ στο παλάτι σε όλους τους ηγέτες που θα δώσουν το παρών στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Στο μεταξύ, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε σήμερα σειρά επαφών στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, οι οποίοι θα τον συνοδεύσουν στη Σύνοδο της Μαδρίτης, προκειμένου να προετοιμαστεί για να δώσει τις απαντήσεις του σε περίπτωση που ο Erdogan  θέσει το ζήτημα της «στρατιωτικοποίησης» των ελληνικών νησιών.
Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Υπουργείου Άμυνας, η ελληνική πλευρά έχει ετοιμάσει έναν πλήρη φάκελο που περιέχει τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας, ο οποίος αναδεικνύει την επιθετική στάση της Τουρκίας, αλλά και στοιχεία για τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, καθώς και την Αλεξανδρούπολη, η οποία αποτελεί και ισχυρή νατοϊκή βάση.
Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να υπενθυμίσει ότι η Τουρκία απέναντι από τα ελληνικά νησιά έχει τη «στρατιά του Αιγαίου», που δεν είναι ενταγμένη στις δομές του ΝΑΤΟ.
Μάλιστα, θα αναφερθεί στο casus belli, με το οποίο η Τουρκία απειλεί για περισσότερα από 20 χρόνια τη χώρα μας, την επιθετική ρητορική των τελευταίων ημερών, τον αναθεωρητισμό της Άγκυρας, αλλά και πώς όλες αυτές οι κινήσεις προκαλούν αστάθεια στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, ειδικά σε μια στιγμή που η συμμαχία πρέπει να είναι ενωμένη απέναντι στον ρωσικό κίνδυνο.  

Erdogan: Θα συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Συρία 

Επιμένει στην στάση πρόκλησης ο Recep Tayyip Erdogan λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.
«Θα ξεκινήσουμε νέες επιχειρήσεις για να ολοκληρώσουμε τις ελλείψεις του διαδρόμου ασφαλείας που δημιουργήσαμε στα σύνορα με τη Συρία.
Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων μας στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο» επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος κατά το διάγγελμα του μετά το υπουργικό συμβούλιο.
«Με τα τέσσερα γεωτρύπανα και τα δύο σεισμογραφικά της η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο δίχως καμία διακοπή» διεμήνυσε.
«Η Τουρκία δεν δίστασε και δεν θα διστάσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης