Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στη Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ ο Χαρδαλιάς – Έρχεται το πρόγραμμα με την ονομασία «ΦΙLIA»

Στη Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ ο Χαρδαλιάς – Έρχεται το πρόγραμμα με την ονομασία «ΦΙLIA»
Στις ΗΠΑ ο Ν. Χαρδαλιάς

Στην έδρα της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ (US Naval Academy), στην Ουάσιγκτον, βρέθηκε ο υφυπουργός Εθνικής 'Άμυνας, Ν. Χαρδαλιάς, του οποίου η πρόταση για από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση ενός προγράμματος στρατιωτικής, ναυτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, με την ονομασία «ΦΙLIA», έγινε δεκτή.
Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς στις 7/10, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ, επισκέφτηκε την έδρα της Ναυτικής Ακαδημίας (US Naval Academy), όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής της Ακαδημίας αντιναύαρχος Sean Buck.
Ο Ν. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για την αποστολή, το πρόγραμμα ναυτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης της Ακαδημίας και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της
Πρότεινε, όπως ανακοινώθηκε, την από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση ενός προγράμματος στρατιωτικής, ναυτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, με τη διαδικασία ανταλλαγής Ναυτικών Δοκίμων μεταξύ της Αμερικανικής Ναυτικής Ακαδημίας και της Ελληνικής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, επ' ωφελεία των μελλοντικών ηγητόρων των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, με την ονομασία «ΦΙLIA».
Η παρουσίαση της πρότασης έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ.
x4.JPG
Οι επισκέψεις

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε την Ελληνική Πρεσβεία, όπου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Πρέσβη Θ. Μπιζάκη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Επίσης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη της πρεσβείας.
Ακολούθως, επισκέφθηκε την Ελληνική Στρατιωτική Αντιπροσωπεία, όπου συναντήθηκε με τον Ακόλουθο 'Αμυνας της Ελλάδας στις ΗΠΑ συνταγματάρχη Π. Βλαχόπουλο και τα στελέχη που υπηρετούν στην Αντιπροσωπεία, τα οποία συνεχάρη για τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα τους στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Στη Νέα Υόρκη

Ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη την Πέμπτη 6/10 στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να εγκαινιάσει το Ελληνικό Περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων “AUSA 2022” (Association of the United States Army’s Annual Meeting & Exposition), η οποία διοργανώνεται από 10 έως 12 Οκτωβρίου, στο Walter Ε. Washington Convenience Center.
Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης από την Παρασκευή 7 έως και Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στις πόλεις Ουάσιγκτον και Νέας Υόρκης, θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών και πολυμερών επαφών με υψηλόβαθμους Αξιωματούχους του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου, καθώς και με εκπροσώπους Ιδρυμάτων, Σωματείων και σημαινόντων Φορέων της Ελληνικής Ομογένειας.
Στη Νέα Υόρκη (12 – 13 Οκτωβρίου) θα συναντηθεί με: τον Γερουσιαστή κ. Leonidas Raptakis, τον Έλληνα Πρόξενο της Νέας Υόρκης κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομογένειας κ. Philip Christopher, μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων της Ελληνικής Ομογένειας.
Επίσης, θα επισκεφθεί την Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ (US Military Academy West Point), για τη δημιουργία κοινών προγραμμάτων στρατιωτικής εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

xardalias2_3.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης