Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μύδροι Erdogan περί «εχθρικής συμπεριφοράς» της Ελλάδας - «Να καλέσει η ΕΕ την Ελλάδα σε διάλογο για το Αιγαίο»

Μύδροι Erdogan περί «εχθρικής συμπεριφοράς» της Ελλάδας - «Να καλέσει η ΕΕ την Ελλάδα σε διάλογο για το Αιγαίο»
Στην Πράγα, είπαμε ότι θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας, επέμεινε ο Τούρκος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Τις καταγγελίες περί της υποτιθέμενης «εχθρικής συμπεριφοράς» της Ελλάδας προς την Τουρκία τις οποίες προ ημερών διατύπωσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ επανέφερε στο προσκήνιο ο Τούρκος πρόεδρος Rejep Tayip Erdogan, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά το πέρας των εργασιών του Υπουργικού Συμβουλίου.
«Αξιολογήσαμε τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές στη σύνοδο του ΟΗΕ. Δηλώσαμε για μια ακόμη φορά την εχθρική συμπεριφορά προς τη χώρα μας ιδίως της Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στη συνέχεια στη συμμετοχή της Τουρκίας στην σύνοδο της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας» που έγινε στην Πράγα, την Πέμπτη, 6/9/22, παρουσία 44 ηγετών από την Ε.Ε. και άλλες χώρες, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στον Καύκασο και ο ρόλος που ανέλαβε να διαδραματίσει η Τουρκία σε αυτήν έδειξε πως «η Τουρκία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωπαϊκής γεωγραφίας.
Είδαμε πως η ισορροπημένη στάση της χώρας μας απέναντι στην περιφερειακή κρίση εκτιμήθηκε από τους συνομιλητές μας.
Στην Πράγα, είπαμε ότι θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας.
Περιμένουμε από την ΕΕ να καλέσει τους συνομιλητές σε διάλογο σε διμερή βάση», τόνισε ο Erdogan.

«Έχουμε πέντε πλωτά γεωτρύπανα»

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε αναφερθεί στο επίσης σημαντικό θέμα των γεωτρήσεων, αποκαλύπτοντας τις τουρκικές φιλοδοξίες για γεωτρήσεις σε όλο τον κόσμο.
«Εμείς κάποτε δεν είχαμε κανένα πλωτό γεωτρύπανο.
Τώρα έχουμε δύο πλοία σεισμικών ερευνών, πέντε πλωτά γεωτρύπανα και μπορούν να κάνουν γεώτρηση σε βάθος 12000 μέτρων.
Όταν τελειώσει εδώ η δουλειά μας, έχουμε την ικανότητα και τη δύναμη να κάνουμε αυτές τις εργασίες γεώτρησης και σε διεθνή ύδατα σε διάφορες χώρες του κόσμου» τόνισε ο Erdogan.

Σε επιφυλακή οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η νέα κλιμάκωση της ακραίας ρητορικής από την πλευρά του Τούρκου προέδρου προβληματίζει όχι μόνο το ΥΠΕΞ αλλά και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο έχει θέσει μάλιστα τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε ετοιμότητα.
Αυτό συμβαίνει επειδή σε δυο μέρες, την Τετάρτη, 12/10.22, θα ξεκινήσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο η μεγάλη τουρκική διακλαδική άσκηση «Αποφασιστικότητα ‘22». 
Η άσκηση αυτή σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού περιλαμβάνει πραγματικά πυρά και απόβαση σε εχθρικό νησί αλλά και ρίψη αλεξιπτωτιστών, για την οποία οι τούρκοι έχουν δεσμεύσει περιοχές, τόσο στα τουρκικά παράλια, αλλά και στο κέντρο του Αιγαίου μεταξύ του Άη Στράτη, των Ψαρών και της Λέσβου, με παράνομη NAVTEX.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης