Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βγήκε από το λιμάνι της Αττάλειας το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis - Κινείται νοτιοανατολικά προς την Κύπρο

Βγήκε από το λιμάνι της Αττάλειας το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis - Κινείται νοτιοανατολικά προς την Κύπρο
Ξεκίνησε ο απόπλους του Oruc Reis με κατεύθυνση προς Κύπρο

Βγήκε από το λιμάνι της Αττάλειας το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis και, σύμφωνα με το Marinetraffic, κινείται νοτιοανατολικά προς την Κύπρο με ταχύτητα 10 κόμβων.
Υπενθυμίζεται πως προ τεσσάρων ημερών το πλοίο απέπλευσε από τη Θάλασσα του Μαρμαρά και περνώντας από το Αιγαίο, κατέληξε στην περιοχή της Αττάλειας για τη διεξαγωγή ερευνών.
download_1.jpg
Όπως είναι γνωστό, η τουρκική πλευρά είχε προχωρήσει τον Σεπτέμβριο στην έκδοση NAVTEX με την οποία είχε προαναγγείλει έρευνες στον κόλπο της Αττάλειας από το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis το διάστημα από τις 25 Σεπτεμβρίου του 2022 ως τις 24 Μαρτίου του 2023.
Navtex20.jpg
Η έξοδος του τουρκικού ερευνητικού σκάφους αυξάνει την πιθανότητα νέας κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Κυπριακή υφαλοκρηπίδα καθώς έχουν μεγιστοποιηθεί οι ερευνητικές δυνατότητές του...
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Fatih Donmez είχε αναφέρει ότι στο «Oruc Reis» έχουν γίνει τέτοιες αναβαθμίσεις που μεγιστοποιούν τις δυνατότητές του, και σχεδόν διπλασιάζουν την έκταση των ερευνών του σε πλάτος από τα 2,5 χιλιόμετρα στα σχεδόν 4.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα πραγματοποιήσει έρευνες και σε περιοχές της τουρκολιβυκής ΑΟΖ, δηλαδή νότιας της Κρήτης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης