Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Προεδρικές εκλογές Κύπρου: Φαβορί ο Χριστοδουλίδης - Το σενάριο της ανατροπής

Προεδρικές εκλογές Κύπρου: Φαβορί ο Χριστοδουλίδης - Το σενάριο της ανατροπής
Πρώτος με ποσοστό κοντά στο 29% ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Στην τελική ευθεία για την τελική αναμέτρηση, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις πρώτος με ποσοστό κοντά στο 29% προβλέπεται να αναδειχθεί ο προερχόμενος από τον κυβερνών ΔΗΣΥ, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος στηρίζεται από τα μικρά κόμματα της κεντροδεξιάς και το σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ.
Τη δεύτερη θέση διεκδικούν ο πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της δεξιάς ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και ο πρώην διπλωμάτης Ανδρέας Μαυρογιάννης, που στηρίζεται από το κόμμα της αριστεράς ΑΚΕΛ οι οποίοι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, συγκεντρώνουν ποσοστά πέριξ του 22%.
Σημαντικό εύρημα των δημοσκοπήσεων πάντως, είναι πως στα σενάρια του δεύτερου γύρου (12 Φεβρουαρίου), ενδεχόμενη πρόκριση του Νίκου Χριστοδουλίδη, του εξασφαλίζει και την νίκη, αφού φαίνεται να κερδίζει όποιον εκ των υποψηφίων των μεγάλων κομμάτων βρεθεί απέναντι του.

Με διακύβευμα το Κυπριακό

Η μόνη οδός για να μην επαληθευθούν τα σενάρια του δεύτερου γύρου είναι τα μεγάλα κόμματα της δεξιάς και της αριστεράς να επιλέξουν να στηρίξουν τον υποψήφιο της αντίπαλης παράταξης που θα βρεθεί απέναντι στον Νίκο Χριστοδουλίδη.
Ένα τέτοιο σενάριο-όσο απίθανο και αν φαντάζει- θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή στην βάση της κοινής προσέγγισης των δύο μεγάλων κομμάτων στο κυπριακό, η οποία βρίσκεται σε σύγκρουση με τις θέσεις των κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη και τα οποία διαφωνούν με τη λύση Διζωνικής-Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης