Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το τουρκικό μαχητικό πέμπτης γενιάς Kaan θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση τις επόμενες ημέρες

Το τουρκικό μαχητικό πέμπτης γενιάς Kaan θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση τις επόμενες ημέρες
Η παρθενική πτήση του Kaan ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 27 Δεκεμβρίου, αλλά έπρεπε να αναβληθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων
Η Τουρκία επιδεικνύει σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη του δικού της στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, ιδίως στον τομέα των στρατιωτικών αεροσκαφών.
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα της τουρκικής εφημερίδας Yenı Şafak, το τελευταίο μαχητικό πέμπτης γενιάς Kaan, ετοιμάζεται για την πρώτη του πτήση τις επόμενες ημέρες.
Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη της τουρκικής αεροπορικής βιομηχανίας.
Η ανάπτυξη του Kaan αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Τουρκίας να ενισχύσει τις εθνικές αμυντικές της ικανότητες και την ανεξαρτησία της από ξένους προμηθευτές.
Λόγω της άρνησης της Ουάσιγκτον να πουλήσει αμερικανικά μαχητικά F-35 και βελτιωμένα μαχητικά F-16 στην Άγκυρα, η Τουρκία έχει επιταχύνει την ανάπτυξη του δικού της μαχητικού αεροσκάφους. 
Η παρθενική πτήση του Kaan ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 27 Δεκεμβρίου, αλλά έπρεπε να αναβληθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Λίγα λόγια για τον νέο μαχητικό

Το όνομα του εθνικού μαχητικού αεροσκάφους της Τουρκίας, γνωστό ως TF-X, είναι KAAN, και σύμφωνα με τον πρόεδρος της Τουρκίας, δόθηκε από τον Bahceli, τον ηγέτη του Εθνικιστικού Κινήματος της Τουρκίας (MHP). Σημειώνεται ότι το Kaan είναι ένας ιστορικός τίτλος που χρησιμοποιούσαν οι ηγεμόνες των τουρκικών και μογγολικών κρατών.
Το τουρκικό μαχητικό έχει πλέον ολοκληρώσει τη διαδικασία δοκιμών. Το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, KAAN, αναπτύχθηκε από την TAI με στόχο να αντικαταστήσει σταδιακά τον γηρασμένο στόλο των F-16 του τουρκικού στρατού. Με αυτό το αεροσκάφος, η Τουρκική Δημοκρατία γίνεται μία από τις πέντε χώρες που διαθέτουν τέτοιου είδους τεχνολογίες.
Το αεροσκάφος ξεκίνησε να φτιάχνεται το 2016, και δοθεί στον τουρκικό στρατό προς χρήση στο τέλος Δεκεμβρίου. Έχει μήκος 21 μέτρα, μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 1,8 mach χάρη στους δύο κινητήρες του, οι οποίοι μπορούν να παράγουν ώθηση 29.000 λιβρών (13.000 κιλά) ο καθένας.
Το KAAN διαθέτει διάφορα χαρακτηριστικά, όπως υψηλή επίγνωση της κατάστασης, βελτιστοποιημένο φόρτο εργασίας του πιλότου, ανίχνευση ζημιών μάχης, συστήματα αποστολών νέας γενιάς, χαμηλή παρατηρησιμότητα, κρούση ακριβείας και εσωτερική θυρίδα όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης