Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Προβληματισμός» στις τάξεις των χορηγών της FΙFA για τα κρούσματα διαφθοράς - Αιχμηρή ανακοίνωση από Adidas, Sony και Visa

tags :
«Προβληματισμός» στις τάξεις των χορηγών της FΙFA για τα κρούσματα διαφθοράς - Αιχμηρή ανακοίνωση από Adidas, Sony και Visa
Aφορμή η καταγγελίες για διαφθορά ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022
Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των χορηγών της FIFA, καθώς οι καταγγελίες για διαφθορά έχουν ανησυχήσει τους μεγάλους χορηγούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.
Στον απόηχο των καταγγελιών περί διαφθοράς μελών της επιτροπής, η οποία ήταν αρμόδια για τον ορισμό της διοργανώτριας χώρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, Adidas, Sony και Visa εξέδωσαν μία αιχμηρή ανακοίνωσή, μέσω της οποίας εκφράζεται ο έντονος προβληματισμός τους.
«Ο αρνητικός θόρυβος γύρω από την FIFA βλάπτει τόσο το ποδόσφαιρο όσο και την ίδια την FIBA» επισήμανε ο εκπρόσωπος της Adidas. Να σημειωθεί πως η εταιρεία συνιστά χορηγός της FIFA από το 1970!
Υπενθυμίζεται πως σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εσωτερική έρευνα της FIFA για τις καταγγελίες περί διαφθοράς, με στόχο την ανάδειξη του Κατάρ ως διοργανώτριας χώρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
«Περιμένουμε από τη FIFA τις κατάλληλες πράξεις για να απαντηθούν όλα τα ερωτηματικά» υπογράμμισε ο έτερος μεγάλος χορηγός, η Visa.
Τηρώντας την ίδια γραμμή, η Sony κατέστησε αναγκαία την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας.
Οι τρεις προαναφερθείσες εταιρείες κατέβαλλαν το προηγούμενο έτος στη FIFA περίπου 180 εκ. δολάρια, καθώς αποτελούν τους μεγαλύτερους από τους συνολικά έξι, κύριους χορηγούς της ομοσπονδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης