Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brothers Harriman - Οι επενδυτές ομολόγων αγνοούν το… δράμα της Αργεντινής

Brown Brothers Harriman - Οι επενδυτές ομολόγων αγνοούν το… δράμα της Αργεντινής
Επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων από Εκουαδόρ και Κένυα
To... δράμα της Αργεντινής, η οποία βρίσκεται για άλλη μια φορά αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία, δεν απέτρεψε τους επενδυτές από τις αναδυόμενες αγορές ομολόγων, αλλά και από τις frontier markets (οι οποίες κατατάσσονται χαμηλότερα και από τις αναδυόμενες), καθώς μένουν πιστοί στο κυνήγι των χαμηλών αποδόσεων.
Όπως σημειώνει το CNBC, παρά το γεγονός ότι οι αγορές ανησυχούν για το αν η Αργεντινή θα καταφέρει να αποπληρώσει χρέος ύψους 1,3 δις. δολ. οι εκδόσεις ομολόγων από χώρες όπως το Εκουαδόρ και η Κένυα, έτυχαν μεγάλης ζήτησης.
Το Εκουαδόρ βγήκε με επιτυχία στις αγορές για πρώτη φορά μετά το 2008, αντλώντας 3 δισ. δολ. από 10ετές ομόλογο με απόδοση 7,95%.
Η Κένυα άντλησε 2 δισ. δολ. στο ντεμπούτο της στις διεθνείς αγορές, με την έκδοση 5ετούς ομολόγου και την απόδοση στο 5,875%, καθώς και 10ετούς ομολόγου με απόδοση 6,875%.
Όπως σχολιάζει ο Marc Chandler της Brown Brothers Harriman, επικρατεί ανησυχία για την έκδοση χρέους με τόσο χαμηλά επιτόκια από τις frontier markets, ωστόσο το κυνήγι των χαμηλών αποδόσεων από τους επενδυτές παγκοσμίως, συνεχίζεται.
Ωστόσο, άλλοι επενδυτές παραμένουν ενθουσιώδεις, όπως για παράδειγμα η Julius Baer και η Societe Generale.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης