Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μια ακόμη παραδοχή σοκ! Η Bank of England αποκαλύπτει πως το 2011 είχε καταρτιστεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση διάσπασης τoυ ευρώ

Μια ακόμη παραδοχή σοκ! Η Bank of England αποκαλύπτει πως το 2011 είχε καταρτιστεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση διάσπασης τoυ ευρώ
Τον Σεπτέμβριο του 2011 είχε απευθύνει μυστική έκκληση στο βρετανικό υπουργείο Οικονομικών... να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο διάσπασης της Ευρωζώνης
Μια ακόμη παραδοχή σοκ για το θυελλώδες παρασκήνιο στην κορύφωση της ευρωπαϊκής κρίσης το 2011 έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα.
Η Τράπεζα της Αγγλίας, η Bank of England, αποκάλυψε σήμερα πως το 2011 είχε καταρτιστεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση διάσπασης της Ευρωζώνης.
Συγκεκριμένα, όπως παραδέχθηκε η BOE, τον Σεπτέμβριο του 2011 είχε απευθύνει μυστική έκκληση προς το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο διάσπασης της Ευρωζώνης.
Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης θα προέβλεπε πως θα μπορούσαν να διασωθούν η βρετανική οικονομία και οι βρετανικές τράπεζες, εάν η Ευρωζώνη οδηγείτο σε διάσπαση.
"Η Μ. Βρετανία εξέφρασε τότε μεγάλους φόβους για ταχεία επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στην Ευρώπη, γεγονός που θα είχε άμεσο αντίκτυπο στο σύνολο των διεθνών αγορών", αναφέρει σε έγγραφο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η BOE.
Όπως επίσης αναφέρει, η δημοσιοποίηση στο ευρύ κοινό το 2011 αυτού του σχεδίου έκτακτης ανάγκης δεν ήταν πρέπουσα, δεδομένου του εξαιρετικά εύθραυστου κλίματος που επικρατούσε τότε στις αγορές.
Η BOE αποκάλυψε επίσης πως δύο μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του 2011, δρομολογούσε πρόσθετα σχέδια για την οικονομική στήριξη των βρετανικών τραπεζών, μέσω κατάρτισης επείγουσας κασι νομοθεσίας.
Τον Ιούνιο του 2012 η ΒΟΕ εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκαλύψει τα έκτακτα σχέδια του 2011, ωστόσο το απέφυγε, θεωρώντας πως η κίνησή της αυτή θα μπορούσε να κάνει περισσότερο κακό από ότι καλό αν η κοινή γνώμη χαρακτήριζε ανεπαρκή τα έκτακτα σχέδια...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης