Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η αποφόρτιση στην ευρωπεριφέρεια οδηγεί προς τις 1.200 μον. το Χ.Α. - Γύρισμα με αιχμή τις τράπεζες και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας – Ζητείται τζίρος

Η αποφόρτιση στην ευρωπεριφέρεια οδηγεί προς τις 1.200 μον. το Χ.Α. - Γύρισμα με αιχμή τις τράπεζες και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας – Ζητείται τζίρος
"Μάχη" για τις 1.200 μονάδες θα δώσει σήμερα ο Γ.Δ., ενώ ο FTSE 25 έχει αντίσταση στις 390 μονάδες (έκλεισε στις 383,96 χθες) και ο τραπεζικός πρέπει να ξεπεράσει τις 165 μονάδες
Η σημαντική αποφόρτιση σ’ όλη την ευρωπεριφέρεια και οι θετικές ειδήσεις από την Πορτογαλία σε σχέση με Banco Espirito έφεραν σημαντική ανακούφιση σ’ όλες τις ευρωπαϊκές αγορές χθες που έκλεισαν με σημαντικά κέρδη έως και 1,50%, ωθώντας σε καλό γύρισμα και το ελληνικό χρηματιστήριο.
Η μετοχή της Banco Espirito έκλεισε εν τέλει με ράλι εκτόνωσης +19,74%, με ώθηση από τις δηλώσεις του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Πορτογαλίας ότι νέοι επενδυτές θα επενδύσουν νέα κεφάλαια, ύψους 2 δισ. ευρώ στη συγκεκριμένη τράπεζα!
Αυτή η εξέλιξη έφερε θετική ενδοσυνεδριακή αλλαγή και στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά που με αιχμή τις τράπεζες έκλεισε στο υψηλό ημέρας συμπληρώνοντας την 4η διαδοχική ανοδική συνεδρίαση.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στις 1.190,06 μονάδες με άνοδο 0,77%, έχοντας χαμηλό ημέρας στις 1.166,92 μονάδες (-1,19%), ενώ επίσης στο υψηλό ημέρας έκλεισαν τόσο ο FTSE 25 όσο και ο τραπεζικός δείκτης.
Πλέον η αγορά βρίσκεται «φάτσα» με το (πρωτίστως) ψυχολογικό φράγμα των 1.200 μονάδων και αν βοηθήσει το διεθνές κλίμα, σήμερα θα γίνει προσπάθεια ανάκτησης αυτής της ζώνης.
Ζητούμενο είναι η αύξηση της ημερήσιας αξίας συναλλαγών που εσχάτως έχει πέσει κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ.
Τη Δευτέρα ο τζίρος ήταν μόλις στα 59 εκατ. ευρώ, την Τρίτη ανήλθε στα 99 εκατ. ευρώ ενώ χθες διαμορφώθηκε στα 84,64 εκατ. ευρώ.
Πάντως, φαίνεται πως οι long «χτίζουν» με πιο… βραχυπρόθεσμο ορίζοντα καλύτερα επίπεδα, ποντάροντας συνεδρίαση ανά συνεδρίαση, ανάλογα με τη συγκυρία και την ειδησεογραφία.
Παράλληλα, θετικό ρόλο παίζει η κινητικότητα σε επιχειρηματικό επίπεδο όπως οι εξελίξεις πέριξ της Forthnet και τις προτάσεις εξαγοράς από Vodafone και Wind και τη… σφήνα ΟΤΕ για τη NOVA.
Ο τίτλος της Forthnet χθες έκλεισε με άνοδο 12,58%, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια 85 εκατ. ευρώ και συνολικό δανεισμό 320 εκατ. ευρώ!
Εντυπωσιακή η Eurobank Properties που ενισχύθηκε κατά 7,56% και βρέθηκε σε υψηλά πολλών ετών στη τιμή των 9,82 ευρώ με συναλλαγές 900.000 τεμαχίων, ίσως εν αναμονή επιχειρηματικής είδησης λόγω των υψηλών ταμειακών διαθεσίμων της.
Καλή συμπεριφορά είχαν επίσης η Πειραιώς που γύρισε από πτώση 1,92% στο υψηλό ημέρας και στο +3,85%, τα ΕΛΠΕ που μετά από παρατεταμένες πιέσεις έκλεισαν με άνοδο 4%, Δρομέας που κέρδισε 21,83% μετά το νέο project για το γερμανικό στρατό ύψους 2 εκατ. ευρώ.
Γενικώς τις τελευταίες ημέρες υπάρχει επιμέρους ενδιαφέρον χαρτοφυλακίων για μεμονωμένες μετοχές που έχουν κάποιο story, ασχέτως μάλιστα με τη γενικότερη κίνηση του χρηματιστηρίου.

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης