Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στην 22η θέση μεταξύ 82 χωρών βρίσκεται η Ελλάδα στον πίνακα οικονομικής ενσωμάτωσης της BBVA - Βελτιώνεται το επιχειρηματικό περιβάλλον

tags :
Στην 22η θέση μεταξύ 82 χωρών βρίσκεται η Ελλάδα στον πίνακα οικονομικής ενσωμάτωσης της BBVA - Βελτιώνεται το επιχειρηματικό περιβάλλον
Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται  6 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης με βάση την λίστα της BBVA
Στην 22η θέση μεταξύ 82 χωρών βρίσκεται η Ελλάδα στον πίνακα οικονομικής ενσωμάτωσης που καταρτίζει η BBVA ανάμεσα στις λιγότερο ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες.
Σύμφωνα με την 40σέλιδη ανάλυση της BBVA υπό τον τίτλο "Measuring Financial Inclusion: A Multidimensional Index" (Μετρώντας την οικονομική ενσωμάτωση: ένας πολυδιάστατος δείκτης) που σας παρουσιάζει το bankingnews.gr, η BBVA δημιουργεί ένα πλαίσιο μέτρησης του βαθμού της οικονομικής ένταξης από τρεις διαστάσεις: τη χρήση, τα εμπόδια και την πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους.
Η Ελλάδα συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία της χάρη στον υψηλό βαθμό ενσωμάτωσης της οικονομίας της στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, ενώ τη χαμηλότερη βαθμολογία της λαμβάνει όσον αφορά το κόστος εργασίας και πρώτων υλών.
Γενικότερα, σύμφωνα με την BBVA, οι χώρες που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα τα προηγούμενα χρόνια έχουν επιτύχει σημαντική πρόοδο όσον αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον.
Στην κορυφή του καταλόγου βρίσκουμε την Κορέα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, με τις δύο τελευταίες να έχουν κάνει σημαντικά βήματα για να καταστούν περισσότερο φιλικές προς τις επενδύσεις.
Στην πρώτη δεκάδα βρίσκει κανείς 6 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στοιχείο που υποδηλώνει ότι παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ε.Ε., πολλές χώρες της εξακολουθούν να έχουν ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης