Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Μεγάλες ζημιές εμφάνισε στο γ' 3μηνο του 2014 η Alpha Bank - Προτεραιότητα για τις ελληνικές τράπεζες η μείωση των NPLs

WSJ: Μεγάλες ζημιές εμφάνισε στο γ' 3μηνο του 2014 η Alpha Bank - Προτεραιότητα για τις ελληνικές τράπεζες η μείωση των NPLs
H παραδοσιακά πιο συντηρητική ελληνική τράπεζα - και η μοναδική στην Ελλάδα που πέρασε στο σύνολό τους τα stress tests της ΕΚΤ - υλοποίησε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου
Για μεγάλες ζημιές κάνει λόγο η Wall Street Journal αποτιμώντας τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του 2014 η Alpha Bank.
"H Αlpha Bank εμφάνισε σημαντικές ζημιές για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, λόγω του προγράμματος εθελουσίας εξόδου που εφάρμοσε, όμως πέρα από αυτό τα μεγέθη της τράπεζας κατέγραψαν βελτίωση τόσο σε λειτουργικό επίπεδο, όσο και σε ό,τι αφορά τη μείωση των προβλέψεων για προβληματικά δάνεια", σχολιάζει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Όπως επισημαίνει, η παραδοσιακά πιο συντηρητική ελληνική τράπεζα - και η μοναδική στην Ελλάδα που πέρασε στο σύνολό τους τη δοκιμασία των stress tests της ΕΚΤ - υλοποίησε πρόσφατα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, προκειμένου να επιτύχει τη μείωση κατά 20% του προσωπικού της.
Η Alpha Bank εκτιμά πως το συγκεκριμένο μέτρο θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση ποσού περί των 120 εκατ. ευρώ ετησίως.
Μετά από έξι χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης και ύφεσης, οι ελληνικές τράπεζες δίνουν μάχη για να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους.
Η Alpha Bank, μαζί με τις άλλες τρεις συστημικές ελληνικές τράπεζες - Εθνική, Πειραιώς και Eurobank - εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα βουνό μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), συνολικού ύψους 80 δισ. ευρώ.
Εν μέσω προσδοκιών για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, το ποσοστό των ΝPLs στις ελληνικές τράπεζες εκτιμάται πως θα αρχίσει σταδιακά να μειώνεται, γεγονός που οδηγεί αυτόματα σε μείωση των προβλέψεων.
"Πλέον οι ελληνικές τράπεζες εμφανίζονται έτοιμες να αυξήσουν τη χορήγηση ρευστότητας προς την πραγματική οικονομία, μέσω προσέλκυσης των καταθετών που τους είχαν γυρίσει την πλάτη. Ταυτόχρονα οι ελληνικές τράπεζες μειώνουν την εξάρτησή τους από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ", καταλήγει η Wall Street Journal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης