Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μία αποφασιστική ανοδική διάσπαση της ζώνης 915 – 935 μονάδων θα μπορούσε να αντιστρέψει την πτώση

Μία  αποφασιστική ανοδική διάσπαση της ζώνης 915 – 935 μονάδων θα μπορούσε να αντιστρέψει την πτώση
Δεικτοβαρή blue chips ανέπτυξαν τα στοιχειώδη τεχνικά ανακλαστικά από τις 870,41 μονάδες
Με απώλειες -2,17% στις 890,74 μον. έκλεισε η εβδομάδα για το ΓΔ δίνοντας την τρίτη συνεχόμενη με αρνητικό πρόσημο.
Αξίζει να σημειωθεί η καταγραφή νέου χαμηλού έτους από τον τραπεζικό δείκτη (ΔΤΡ) την Τετάρτη 12/11 (108,13 μον.) ύστερα από τη διάσπαση της ζώνης των 114 μονάδων.
Σε επίπεδο ΓΔ αποφεύχθηκε η προσέγγιση των χαμηλών έτους αφού δεικτοβαρή blue chips ανέπτυξαν τα στοιχειώδη τεχνικά ανακλαστικά από τις 870,41 μον. με αποτέλεσμα το κλείσιμο της αγοράς την Παρασκευή στη νευραλγική περιοχή των 890 μονάδων με ιδιαίτερα χαμηλό όγκο συναλλαγών.
Αντιστροφή λοιπόν του βραχυπρόθεσμου πτωτικού momentum απαιτεί αποφασιστική ανοδική διάσπαση της ζώνης 915 – 935 μον. σε ΓΔ με παράλληλη ανοδική διάσπαση των 118 μον. στον δείκτη των τραπεζών.
Σύμμαχος σε μια τέτοια προσπάθεια θα μπορούσαν να αποδειχθούν οι σημαντικές ανοδικές αποκλίσεις που εμφανίζει ο ταλαντωτής RSI στα ημερήσια γραφήματα του δείκτη (FTSE25) και ΔΤΡ.
Σε ανάπτυξη επέστρεψε η Ελλάδα έπειτα από 6 χρόνια ύφεσης  μετά την γνωστοποίηση των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ την προηγούμενη Παρασκευή.
Για το εννεάμηνο του 2014 η χώρα μας παρουσίασε αύξηση στο ΑΕΠ κατά 1,7% προσπαθώντας να αναδυθεί από την ύφεση που  ξεκίνησε το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008, δίνοντας ανάσα στην κυβέρνηση για την δύσκολη συνέχεια των συζητήσεων με τους δανειστές.
Όπως επισημάναμε στο προηγούμενο σχόλιο ένα γρήγορο «κλείσιμο» της αξιολόγησης της τρόικας δεν έχει επιτευχθεί ακόμα με τα περιθώρια να στενεύουν, αφήνοντας πίσω τις καθοριστικές διαπραγματεύσεις που αφορούν το μεταμνημονιακό μοντέλο που θα ακολουθήσει η χώρας μας και την πολυπόθητη διαπραγμάτευση του χρέους.
Για την εβδομάδα που διανύουμε τα βλέμματα είναι στραμμένα στην επιστροφή και συμφωνία της τρόικας με την κυβέρνηση πριν το Eurοgroup του Δεκεμβρίου και στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από τον οίκο Fitch την ερχόμενη Παρασκευή.

Τμήμα Ανάλυσης Ελληνοαμερικανικής Χρηματιστηριακής ΑΧΕΠΕΥ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης