Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

AP: Πιθανή παράταση των διαπραγματεύσεων Αθήνας - τρόικας έως τον Φεβρουάριο του 2015

AP: Πιθανή παράταση των διαπραγματεύσεων Αθήνας - τρόικας έως τον Φεβρουάριο του 2015
«Μέχρι στιγμής η Αθήνα έχει συμφωνήσει στη λήψη της προληπτικής πιστωτικής γραμμής»
Εκτενή αναφορά στις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στην Αθήνα πραγματοποιεί το Associated Press, το οποίο υπογραμμίζει το ενδεχόμενο παράτασης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα έως τα τέλη Φεβρουαρίου.
Ειδικότερα, το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο χθεσινές δηλώσεις του αντιπρoέδρου της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλου, επισημαίνει πως η Ελλάδα καθιστά πιθανή την παράταση των διαπραγματεύσεων κατά δύο μήνες.
Όπως εξηγεί, ο τρέχων γύρος διαπραγμάτευσης αφορά τον τρόπο χρηματοδότησης της Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση του υπάρχοντος προγράμματος στα τέλη του 2014.
«Μέχρι στιγμής η Αθήνα έχει συμφωνήσει στη λήψη της προληπτικής πιστωτικής γραμμής» σημειώνει το Associated Press.
«Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει μία σημαντική χαλάρωση της λιτότητας, δεδομένης και της βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών» αναφέρει παράλληλα, το πρακτορείο.
«Χωρίς αμφιβολία, η πολιτική αβεβαιότητα είναι ένας παράγοντας, ο οποίος επηρεάζει τις διαπραγματεύσεις» τόνισε από την Αθήνα ο Ευ. Βενιζέλος, σημειώνοντας πως η τελική συμφωνία πρέπει να κλείσει πριν την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Συνεχίζοντας το Associated Press στρέφει το ενδιαφέρον του στον πολιτικό παράγοντα, σημειώνοντας πως η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας απαιτεί τη στήριξη βουλευτών της αντιπολίτευσης.
«Αυτό σημαίνει πως αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές πρέπει να ταχθούν στο πλευρά της κυβέρνησης» διατείνει καταλήγοντας το πρακτορείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης