Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Turner στο forum της UBS: Επειγόντως να αναθεωρηθούν οι πολιτικές που οδήγησαν στην κρίση του 2008

tags :
Turner στο forum της UBS: Επειγόντως να αναθεωρηθούν οι πολιτικές που οδήγησαν στην κρίση του 2008
Οι Ευρωπαίοι νομοθέτες θα πρέπει να ξεφύγουν από τη λογική των βραχυπρόθεσμων λύσεων
Να επανασχεδιάσουν την επενδυτική στρατηγική τους συστήνεις στους παγκόσμιους επιχειρηματικούς ομίλους ο Adair Turner, μέλος της ομάδας σχεδιασμού του τραπεζικού θεσμικού πλαισίου της Κίνας και διάσημος αναλυτής της ομάδας George Soros παλαιότερα, μιλώντας στο φόρουμ της UBS υπό τον τίτλο «Sound Economic and Institutional Foundations for Europe».
Έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, μεγάλο ποσοστό του επιχειρηματικού κόσμου παγκοσμίως αναμένει τη σταθεροποίηση της οικονομικής ανάκαμψης, καθώς και τη μείωση της ανεργίας και των επιπέδων κρατικού χρέους.
Στην Ευρώπη, ειδικά, η ανάκαμψη φαίνεται ιδιαίτερα αργή και εύθραυστη, υποδαυλίζοντας την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα σε ορισμένες χώρες.
Σύμφωνα με τον Turner οι Ευρωπαίοι νομοθέτες θα πρέπει να ξεφύγουν από τη λογική των βραχυπρόθεσμων λύσεων και να σχεδιάσουν ένα πιο ολοκληρωμένο μοντέλο οικονομικής και πολιτικής σύγκλισης.
Ο ίδιος εκτιμά ότι έτσι θα μπορέσει η ευρωπαϊκή οικονομία να ξεπεράσει τα προβλήματα της χαμηλής ανάπτυξης, της υψηλής ανεργίας και του κάτω του στόχου πληθωρισμού.
«Θα πρέπει να αναθεωρηθούν ορισμένες πρακτικές που θεωρούνταν ‘θέσφατα’ πριν την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Turner.
Μάλιστα, όπως ανέφερε πολιτικές που ήταν «ορθόδοξες» πριν από την κρίση, πλέον θα πρέπει να τεθούν σε νέο πλαίσιο και βάση.
Χρειαζόμαστε πολιτικές που να επαναφέρουν την Ευρώπη σε πιο σταθερό βηματισμό, σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης