Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κόντρα στο ρεύμα η UBS - Προβλέπει σταθεροποίηση στο ρούβλι μετά την αύξηση των επιτοκίων

tags :
Κόντρα στο ρεύμα η UBS - Προβλέπει σταθεροποίηση στο ρούβλι μετά την αύξηση των επιτοκίων
Η UBS εκτιμά ότι η αύξηση των επιτοκίων κατά 650 μονάδες βάσης, από το 10,5% στο 17%, θα βοηθήσει τελικά στη σταθεροποίηση του ρωσικού νομίσματος
Κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα των αναλυτών που εκτιμούν ότι η επιθετική αύξηση των επιτοκίων στο 17% από την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, δεν αρκεί για να σταθεροποιήσει το ρούβλι, κινούνται οι αναλυτές της UBS.
Οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας εκτιμούν ότι η αύξηση των επιτοκίων κατά 650 μονάδες βάσης, από το 10,5% στο 17%, θα βοηθήσει τελικά στη σταθεροποίηση του ρωσικού νομίσματος.
Αντίθετη άποψη έχουν οι αναλυτές των Citigroup και JP Morgan, οι οποίοι εκτιμούν ότι αυτή η επιθετική κίνηση της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, δεν αρκεί.
Πάντως προς το παρόν η κίνηση δεν έχει καταφέρει να ανακόψει τη διολίσθηση του ρουβλίου, το οποίο έσπασε και τι φράγμα των 70, έναντι του δολαρίου.
Οι αναλυτές της Citi σχολιάζουν ότι παρά την έκπληξη πολλών αναλυτών, η κίνηση δεν είναι τόσο επιθετική σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
«Η αύξηση των επιτοκίων στο 17%, δεν είναι αρκετή για να οδηγήσει σε πτώση το νόμισμα κατά 10% μέσα σε μια ημέρα», σχολιάζει αναλυτής της Citi για το ρούβλι.
Ωστόσο αυτή η κίνηση θα δώσει μια ανάσα στο εθνικό νόμισμα της Ρωσίας.
Οι αναλυτές της JP Morgan εκτιμούν ότι αυτή η απόφαση αντανακλούν τη σημαντική αύξηση μετατροπής των καταθέσεων των νοικοκυριών σε δολάρια.
Βραχυπρόθεσμα η επιθετική αύξηση των επιτοκίων θα μειώσει τη ζήτηση για δολάριο, ωστόσο δεν θα βοηθήσει σε επίπεδο επιχειρήσεων και τραπεζών.
Ακόμη και αυτή η κίνηση μπορεί να μη σταθεί αρκετή μεσοπρόθεσμα για να σταματήσει την διολίσθηση που σημειώνεται στο ρούβλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης