Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εuroxx: Μεταβλητότητα στο ΧΑ, όσο βρίσκονται στο επίκεντρο οι αρνητικές εξελίξεις για τις τράπεζες

Εuroxx: Μεταβλητότητα στο ΧΑ, όσο βρίσκονται στο επίκεντρο οι αρνητικές εξελίξεις για τις τράπεζες
Η ανατίμηση του φράγκου, μετά τις αποφάσεις της ελβετικής κεντρικής τράπεζας, καθιστά ολοένα και πιο δύσκολη την αποπληρωμή των δανείων για τους Έλληνες
Aρνητική εξέλιξη για τους Έλληνες δανειολήπτες που έχουν λάβει δάνεια σε ελβετικό φράγκο χαρακτηρίζει η Εuroxx την αιφνίδια απόφαση της ελβετικής κεντρικής τράπεζας να αποσύρει το όριο της ισοτιμίας φράγκου - ευρώ.
"Η ραγδαία ανατίμηση στην οποία έχει επιδοθεί το ελβετικό φράγκο, μετά τις αποφάσεις της ελβετικής κεντρικής τράπεζας, καθιστά ολοένα και πιο δύσκολη την αποπληρωμή των δανείων για τους Έλληνες", σημειώνει μεταξύ άλλων η χρηματιστηριακή, σε σημερινό της report.
Αποτιμώντας την κατάσταση των χαρτοφυλακίων των ελληνικών τραπεζών, η Euroxx επισημαίνει πως τα περισσότερα δάνεια σε ελβετικό φράγκο είναι στεγαστικά, ήτοι αφορούν έναν κλάδο που ήδη βρίσκεται αντιμέτωπος με πιέσεις.

Οι πληροφορίες για το ELA
Σύμφωνα με τη Euroxx, η αστάθεια στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα συνεχιστεί, όσο διατηρείται η ανησυχία για τα αρνητικά δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τις ελληνικές τράπεζες.
Η χρηματιστηριακή αναφέρεται στις πληροφορίες που θέλουν τις ελληνικές τράπεζες να οδηγούνται - έστω και προληπτικά - στον μηχανισμό ELA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης