Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Ξεπερνούν τα 12 δισ. οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες από τέλη Νοεμβρίου έως σήμερα

Moody's: Ξεπερνούν τα 12 δισ. οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες από τέλη Νοεμβρίου έως σήμερα
Oι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες έχουν γίνει ορατές από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2014, αλλά επιταχύνθηκαν τον Ιανουάριο
Ξεπερνούν τα 12 δισ. ευρώ οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες από τα τέλη Νοεμβρίου του 2014 μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Moody's.
"Oι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες έχουν γίνει ορατές από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2014, αλλά επιταχύνθηκαν τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες έχουν μειωθεί κατά 12 δισ. ευρώ περίπου, από την καταθετική βάση ύψους 164,3 δισ. ευρώ στα τέλη Νοεμβρίου του 2014", εξηγεί, μιλώντας στους Financial Times, o N. Νικολαΐδης, αναλυτής του οίκου Moody's.
O N. Νικολαΐδης επαναδιατυπώνει τη θέση της Moody's πως η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου είναι πιστωτικά αρνητική εξέλιξη (credit negative) για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αφού η πολιτική αβεβαιότητα οδηγεί στην όξυνση του φαινομένου της εκροής καταθέσεων.
"Εκτιμούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε μερική διαγραφή των μη εξυπηρετούμενων δανείων για συγκεκριμένες ομάδες δανειοληπτών, γεγονός που θα αυξήσει τις πιέσεις για τις ελληνικές τράπεζες", προβλέπει επίσης ο αναλυτής της Moody's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης