Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wall Street Journal: Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ

Wall Street Journal: Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ
 Έρχεται περίοδος υψηλής αβεβαιότητας σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη
Για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προειδοποιεί η Wall Street Journal, μετά το «ναυάγιο» στο Eurogroup της Δευτέρας.
Ειδικότερα, η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία, καθιστώντας σαφές πως το χάσμα μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών παραμένει διευρυμένο.
«Έτσι, προκαλείται μία περίοδος υψηλής αβεβαιότητας σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» σημειώνει χαρακτηριστικά η Wall Street Journal.
Όπως υπενθυμίζει η εφημερίδα, η διαφωνία επήλθε μετά την άρνηση της Ελλάδας να αιτηθεί της παράτασης του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο ολοκληρώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου.
«Εάν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί δίχως να υπάρξει συμφωνία, η Ελλάδα θα χάσει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, καθιστώντας αδύνατη την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων του Μαρτίου» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
«Αυτό θα μπορούσε να επιφέρει μία σειρά αρνητικών εξελίξεων, μεταξύ των οποίων και η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ» καταλήγει η Wall Street Journal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης