Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MarketWatch: Η ΕΚΤ πρέπει να δώσει «ανάσες» στην Ελλάδα - «Ναι» στην αύξηση των εντόκων

MarketWatch: Η ΕΚΤ πρέπει να δώσει «ανάσες» στην Ελλάδα - «Ναι» στην αύξηση των εντόκων
«Οι πολιτικοί επιθυμούν την Ελλάδα στο ευρώ. Επομένως, η ΕΚΤ πρέπει να υπαναχωρήσει λιγάκι»
Συμβουλές για τη διευθέτηση του ελληνικού ζητήματος παρέχει στην ΕΚΤ ο David Marsh, αρθρογράφος του MarketWatch, καλώντας τον Mario Draghi να εγκαταλείψει τη σκληρή γραμμή προς την Αθήνα.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός αναλυτής, σε νέο του άρθρο, καλεί την ΕΚΤ και τον Mario Draghi να αντιμετωπίσουν με… δημιουργικότητα το ελληνικό πρόβλημα, συστήνοντας τη διμερή συμφωνία για την αναδιαπραγμάτευση της αποπληρωμής των ομολόγων των 6,7 δισ. ευρώ, τα οποία λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
«Με μία σειρά συνεντεύξεων, ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει επισημάνει πως η ΕΚΤ πιθανώς θα πραγματοποιήσει ορισμένες παραχωρήσεις, ως προς την αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων» επισημαίνει ο D. Marsh.
Άλλωστε, συνεχίζει στο ίδιο ύφος, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν υποστηρίξει πως η ΕΚΤ θα μπορούσε να επιδείξει ένα είδος ευελιξίας, μετακυλίοντας τις ωριμάνσεις των ελληνικών ομολόγων, συνολικού ύψους 30 δισ. ευρώ.
Η Ελλάδα, επισημαίνει ο Αμερικανός αναλυτής, απευθύνει έκκληση για αύξηση του ανώτατου ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της.
«Δεδομένης της πολιτικής απόφασης για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αλλά και της επικίνδυνης γεωπολιτικής κατάστασης στη Ν. Ευρώπη, υπάρχει σαφές περιθώριο συμβιβασμού» εκτιμά ο David Marsh
«Οι πολιτικοί επιθυμούν την Ελλάδα στο ευρώ. Επομένως, η ΕΚΤ πρέπει να υπαναχωρήσει λιγάκι» καταλήγει ο αρθρογράφος του MarketWatch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης