Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Greenspan: Ισχυρές πιέσεις για διάλυση του ευρώ - Απόδειξη η διαρκής ανάγκη στήριξης της Ελλάδας

Greenspan: Ισχυρές πιέσεις για διάλυση του ευρώ - Απόδειξη η διαρκής ανάγκη στήριξης της Ελλάδας
Η Ευρωζώνη δεν θα μπορέσει να επιβιώσει, εάν δεν καταστεί μια πραγματική πολιτική ένωση
Το ευρώ δεν πρόκειται να επιβιώσει εάν η Ευρωζώνη δεν καταστεί μια πραγματική πολιτική ένωση, προειδοποιεί ο πρώην διοικητής της Fed, Αlan Greenspan.
"Η Ευρωζώνη δεν θα μπορέσει να επιβιώσει, εάν δεν καταστεί μια πραγματική πολιτική ένωση", εξηγεί ο πρώην ισχυρός άντρας της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας, σε συνέντευξή του στo CNBC.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, η Ευρωζώνη "δούλεψε", λειτούργησε και απέδωσε αποτελέσματα για εννιά ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα, από το 1999, οπότε και δημιουργήθηκε, μέχρι και το 2008, ήτοι έως το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης. 
Όμως υπήρχε λόγος για το γεγονός ότι κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο το ευρώ λειτούργησε.
Κατά τον Alan Greenspan, το ευρώ, κατά την περίοδο 1999 - 2008, ωφελήθηκε από το γεγονός ότι η διεθνής οικονομία βρισκόταν παραδομένη σε μια παγκόσμια φούσκα.
Όσο ενισχυόταν η παγκόσμια ανάπτυξη, τόσο μεγαλύτερο γινόταν το όφελος και για τις πιο αδύναμες οικονομίες της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τον πρώην ισχυρό άντρα της Fed, σήμερα, οι πιέσεις για τη διάλυση της Ευρωζώνης έχουν καταστεί υπερβολικά ισχυρές.
Για του λόγου το αληθές, διαμηνύει, οι πιέσεις για τη διάλυση της Ευρωζώνης και την κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος είναι ασφυκτικές.
"Η συνεχιζόμενη ανάγκη για διαρκή χρηματοδότηση της Ελλάδας αποδεικνύει αυτην ακριβώς την αλήθεια:
Το πόσο ισχυρές έχουν καταστεί οι πιέσεις για τη διάλυση της Ευρωζώνης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης