Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Νέος γύρος σκληρών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης

WSJ: Νέος γύρος σκληρών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης
Στην πάγια σκληρή γραμμή παραμένει η Γερμανία
«Ελλάδα προσέρχεται σε δυσκολότερες και σκληρότερες διαπραγματεύσεις» τιτλοφορείται σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, αναφερόμενο στα επόμενα «βήματα» της Αθήνας.
«Ελλάδα και πιστωτές ετοιμάζονται για ακόμη ένα γύρο σκληρών διαπραγματεύσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα.
Όπως εξηγεί, στο σημερινό Eurogroup η Ελλάδα θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους εταίρους το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αποσπάσει το «ναι» στην εκταμίευση της εναπομείνασας δόσης.
«Μην περιμένετε πολλά σήμερα» τονίζει Ευρωπαίος αξιωματούχος, προσθέτοντας πως ανεξάρτητα των πολιτικών αποφάσεων, οι προτάσεις της κυβέρνησης πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν από τα τεχνικά κλιμάκια της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Παράλληλα, μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Steffen Kampeter υποστήριξε πως η διαπραγμάτευση για τη χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας στερείται ουσίας, όταν δεν γνωρίζουμε την επακριβή κατάσταση της χώρας.
«Η Ελλάδα επιτέλους πρέπει να διαπραγματευτεί με την τρόικα και να διεξαγάγει μία σοβαρή συζήτηση» διέτεινε εν συνεχεία.
«Δεν είναι αρκετή η ανταλλαγή επιστολών» συνέχισε δεικτικά.
Όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, η Ελλάδα μέσω των μεταρρυθμιστικών προτάσεων επιδιώκει την εξασφάλιση μίας πρόσθετης χρηματοδότησης.
«Ωστόσο, η Ευρώπη προειδοποιεί πως η Αθήνα δεν έχει εξηγήσει αναλυτικά τον τρόπο εφαρμογής αυτών των μεταρρυθμίσεων.
Παράλληλα, αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν αφορούν την αγορά εργασίας και την αποκρατικοποίηση των δημόσιων εταιρειών» αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.
«Οι εκλογές σε μία χώρα δεν μπορούν να αποσύρουν και να άρουν τη δημοκρατική νομοθεσία των υπόλοιπων 18 κρατών της Ευρωζώνης» τόνισε ο Γερμανός υφυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης