Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Ο ΣΥΡΙΖΑ «ταρακουνά» το Χρηματιστήριο Αθηνών και δείχνει τα… δόντια του στη Γερμανία

WSJ: Ο ΣΥΡΙΖΑ «ταρακουνά» το Χρηματιστήριο Αθηνών και δείχνει τα… δόντια του στη Γερμανία
Οι υπουργοί της κυβέρνησης επέστρεψαν στις ριζοσπαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες
Παρά την επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί τα «ταρακουνά» την εγχώρια αγορά, καθώς οι υπουργοί της κυβέρνησης επιδεικνύουν τις αριστερές τους καταβολές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η υιοθέτηση μετριοπαθούς ρητορικής από τον Αλέξη Τσίπρα κατάφερε να κρατήσει τις αγορές σε μία σχετική νηνεμία.
Όμως, συμπληρώνει η αμερικανική εφημερίδα, μετά το βραχυπρόθεσμο deal, οι υπουργοί της κυβέρνησης επέστρεψαν στις ριζοσπαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες, οι οποίες αντικατοπτρίζονται άκρως αρνητικά στο ταμπλό του ελληνικού χρηματιστηρίου.


Embedded image permalink


Ως παράδειγμα, η Wall Street Journal επικαλείται το παράδειγμα του Πάνου Καμμένου, ο οποίος απείλησε με «άνοιγμα» των ελληνικών συνόρων για την υποδοχή προσφύγων της Μέσης Ανατολής.
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προειδοποίησε πως η Ελλάδα θα καταστεί πύλη εισόδου μεταναστών προς την Ευρώπη.
Συνεχίζοντας, η αμερικανική εφημερίδα παραπέμπει και στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος πρότεινε την κατάσχεση της γερμανικής περιουσίας ως αποζημίωση στα θύματα της ναζιστικής κατοχής.
«Δίχως αμφιβολία, η συγκεκριμένη ρητορική σχεδιάστηκε για εσωτερική κατανάλωση. Όμως, παράλληλα, αυτή η ρητορική δείχνει στη Γερμανία τα δόντια του ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζει καταλήγοντας η αμερικανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης