Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Δεσμεύσεις Τσίπρα για μεταρρυθμίσεις, αλλά όχι για λιτότητα - Το συγκρατημένο χαμόγελο της Merkel

CNBC: Δεσμεύσεις Τσίπρα για μεταρρυθμίσεις, αλλά όχι για λιτότητα - Το συγκρατημένο χαμόγελο της Merkel
Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, ο Αλ. Τσίπρας διεμήνυσε πως είναι λάθος οι Έλληνες να κατηγορούν τους ξένους για τα προβλήματα της χώρας τους
Δεσμεύσεις για μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά όχι για νέα μέτρα λιτότητας διατύπωσε στο Βερολίνο, ενώπιον της Γερμανίδας Καγκελαρίου, A. Merkel, o Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Όπως επισημαίνει το CNBC, περιγράφοντας την κρίσιμη συνάντηση μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και της A. Merkel, το βράδυ της Δευτέρας 23 Μαρτίου, στο Βερολίνο, o Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με επίκεντρο την πάταξη της διαφθοράς και τη φοροδιαφυγή, αλλά, στον αντίποδα, δεν έλαβε καμία δέσμευση για νέα μέτρα λιτότητας.
Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, ο Αλ. Τσίπρας διεμήνυσε πως είναι λάθος οι Έλληνες να κατηγορούν τους ξένους για τα προβλήματα της χώρας τους.
"Μπορεί, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, η Μerkel να χαμογέλασε λιγότερο από τον Τσίπρα, ωστόσο σε θετικό ύφος, εξέφρασε την προσδοκία της για την ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας", σημειώνει επίσης το CNBC.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης