Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Marketwatch: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η ελληνική κρίση - Μια πραγματική επανάσταση απειλεί την Ευρώπη

tags :
Marketwatch: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η ελληνική κρίση - Μια πραγματική επανάσταση απειλεί την Ευρώπη
Μεγάλες οι συνέπειες της «μικρής» ελληνικής κρίσης, σύμφωνα με τον Darrell Delamaide
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η ελληνική κρίση, σημειώνει σε άρθρο του στο Marketwatch ο Darrell Delamaide.
Η ελληνική κρίση μπορεί να εξελιχθεί σε ένα μικρό γεγονός που ωστόσο οδηγεί σε μεγάλες συνέπειες, προειδοποιεί ο αρθρογράφος.
Η εκλογή μιας ριζοσπαστικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, ο λεκτικός πόλεμος και η διαφαινόμενη λύση της κρίσης, είτε μέσω παράδοσης στην Ευρώπη και παραμονής στο ευρώ, είτε μέσω κατάρρευσης και εξόδου από τη νομισματική ένωση – όλα τα παραπάνω δείχνουν σχετικά μικρά στην κλίμακα των γεγονότων παγκοσμίως, σημειώνει το άρθρο.
Στη συνέχεια επιχειρώντας μια ιστορική αναδρομή, τονίζει:
«Λίγοι περίμεναν ότι η δολοφονία του διαδόχου του θρόνου της Αυστροουγγαρίας, θα οδηγούσε στο ξέσπασμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου».
Η ελληνική κρίση μπορεί να εξελιχθεί σε μια καταλυτική στιγμή για την ιστορία.
Εν μέσω δογματισμού η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση Τσίπρα, την Ευρώπη και το ΔΝΤ, αποτελεί μια πραγματική πρόκληση όχι μόνο για τη μεταπολεμική ενοποίηση της Ευρώπης αλλά και για τη συνολική θεμελίωση της ειρήνης.
«Για αυτό εάν βαρεθήκατε να ακούτε για την Ελλάδα, σκεφτείτε το ξανά», σημειώνει ο Delamaide.
Για πρώτη φορά από τις αρχές του 20ου αιώνα, υπάρχουν στοιχεία μιας γνήσιας επανάστασης η οποία ζυμώνεται στην Ευρώπη, σε μια ήπειρο η οποία μαστίζεται από τη βία καθόλη τη διάρκεια της ιστορίας της.
Η κοντόφθαλμη πολιτική της Καγκελαρίου Merkel και η γραφειοκρατία των Βρυξελλών η οποία καθοδηγείται από το Βερολίνο, μοιάζουν σε πολλά με τους λάθους υπολογισμούς των Ευρωπαίων ηγετών στο παρελθόν, που οδήγησαν την Ευρώπη και τον πλανήτη στην καταστροφή.
Ο αρθρογράφος στρέφει τα πυρά του και κατά της εξωτερικής πολιτικής που εφαρμόζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, τονίζοντας ότι δεν αντιμετωπίζει κατάλληλα την παγκόσμια «realpolitik».
Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να λειτουργεί σε ένα παράλληλο σύμπαν «φρούδων ελπίδων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης