Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blueprint Capital: Εντείνονται οι ανησυχίες ότι η Ελλάδα σύντομα θα ξεμείνει από ρευστό

Blueprint Capital: Εντείνονται οι ανησυχίες ότι η Ελλάδα σύντομα θα ξεμείνει από ρευστό
Tο πρόσφατο sell off στην αγορά ομολόγων ίσως οφείλεται στις εντεινόμενες ανησυχίες ότι η Ελλάδα θα ξεμείνει από ρευστό σύντομα, τονίζεται
Την πιθανότητα να ξεμείνει από ρευστότητα μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες επισημαίνει η Blueprint Capital.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, οι ανανεωμένοι φόβοι για μια στάση πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας προκάλεσαν σοκ στις αγορές ομολόγων και μετοχών χθες, Τρίτη, όπου καταγράφηκαν σημαντικές απώλειες.
Αν και νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, επέμεινε ότι έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της, τονίζει η Blueprint Capital, «ωστόσο αυτό δεν στάθηκε ικανό να πείσει τις αγορές, εν μέρει λόγω του γεγονότος που αποκαλύφθηκε, ότι η αποπληρωμή ύψους 750 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έγινε από έναν άλλο λογαριασμό με το Ταμείο!»
Παράλληλα, σημειώνει ότι στα τέλη του τρέχοντος μηνός, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να βρει πάνω από 1 δισ. ευρώ προκειμένου να πληρώσει μισθούς και άλλες υποχρεώσεις της, με τους φόβους να εντείνονται ότι θα μπορούσε να ξεμείνει από ρευστό μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Αυτό γίνεται αντιληπτό κυρίως στην αγορά ομολόγων, η οποία παρουσιάζει έντονη μεταβλητότητα και στην οποία καταγράφηκαν προσφάτως σημαντικά sell off.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης