Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Oμόλογα 70 δισ. θα αγοράσει Μάιο και Ιούνιο η ΕΚΤ - Στα 40-45 δισ. οι αγορές Ιούλιο και Αύγουστο

JP Morgan: Oμόλογα 70 δισ. θα αγοράσει Μάιο και Ιούνιο η ΕΚΤ - Στα 40-45 δισ. οι αγορές Ιούλιο και Αύγουστο
Tο μηνιαίο ύψος αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ διαμορφώνεται στα 60 δισ. ευρώ
Κρατικά ομόλογα ύψους 70 δισ. ευρώ περίπου μηνιαίως, τόσο τον Μάιο, όσο και τον Ιούνιο, εκτιμά η JP Morgan πως θα αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων που εφαρμόζει, το γνωστό QE.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας προβλέπουν:
- αγορές κρατικών ομολόγων έως 70 δισ. ευρώ τον Μάιο και τον Ιούνιο, σε μηνιαία βάση
- αγορές κρατικών ομολόγων 40-45 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε μηνιαία βάση
Οι προβλέψεις της JP Morgan δεν είναι τύχαιες, αλλά έρχονται μετά τις δηλώσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Benoit Coeure και Christian Noyer πως έρχονται περισσότερες αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ Μάιο και Ιούνιο.
Ειδικότερα, μικρή αύξηση της αγοράς κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) – προανήγγειλε ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Παράλληλα ο Christian Noyer δήλωσε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αναλάβει περαιτέρω δράση, επεκτείνοντας το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, προκειμένου να αυξηθεί ο πληθωρισμός.
Σύμφωνα με τον Coeure, η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μικρή αύξηση των αγορών τον Μάιο και τον Ιούνιο λόγω της χαμηλής ρευστότητας που παρατηρείται στις αγορές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι οι προσαρμογές αυτές δεν σχετίζονται με την αστάθεια στην αγορά ομολόγων.
«Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ είναι έτοιμο να αναλάβει περαιτέρω δράση για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους του παρατεταμένα χαμηλού πληθωρισμού», διαμηνύει ο Noyer.
Σημειώνεται ότι το μηνιαίο ύψος αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ διαμορφώνεται στα 60 δισ. ευρώ, ενώ το πρόγραμμα θα παραμείνει σε εφαρμογή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης