Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Franklin Templeton: Δεν νοείται σε τόσο προχωρημένη φάση της διαπραγμάτευσης να μην υπάρχει προσχέδιο συμφωνίας

Franklin Templeton: Δεν νοείται σε τόσο προχωρημένη φάση της διαπραγμάτευσης να μην υπάρχει προσχέδιο συμφωνίας
Η απόσταση που χωρίζει την ελληνική κυβέρνηση από τους δανειστές παραμένει μεγάλη...
Eβδομάδα με τεράστιο ενδιαφέρον, αλλά και μεγάλης κρισιμότητας, είναι η τρέχουσα για την Ελλάδα, καθώς οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές βρίσκονται σε σημείο καμπής.
Όπως επισημαίνει η Franklin Templeton, σε νέα έκθεσή της για την πορεία των εξελίξεων που αφορούν στην υπόθεση της Ελλάδας, κάθε αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας έχει αποδειχθεί - μέχρι στιγμής - εξαιρετικά πρόωρη.
Παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις για συνεχή αύξηση των σημείων σύγκλισης μεταξύ Αθήνας και δανειστών, η πραγματικότητα αποδεικνύεται τελείως διαφορετική.
Η απόσταση που χωρίζει την ελληνική κυβέρνηση από τους δανειστές παραμένει μεγάλη, καθώς σε μια τόσο - θεωρητικά προχωρημένη - φάση της διαπραγμάτευσης δεν νοείται να μην έχει δημοσιοποιηθεί ούτε ένα προσχέδιο συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Η κατάσταση δεν ξεκαθάρισε ούτε κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, εάν αναλογιστεί κανείς το έντονο ύφος του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο άρθρο του στη γαλλική Le Monde.
Όπως προσθέτει στη συνέχεια η Franklin Templeton, στη σκιά της αυξημένης αβεβαιότητας οι εκροές καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα συνεχίζονται.
Η αναταραχή και η αβεβαιότητα θα χτυπήσουν κόκκινο ενόψει της ημερομηνίας - ορόσημο για την Ελλάδα - της 5ης Ιουνίου - οπότε και η κυβέρνηση θα κληθεί να καταβάλλει τη δόση των 300 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης