Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΕΚΤ: Δυσκολότερος ο δανεισμός για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΕΚΤ: Δυσκολότερος ο δανεισμός για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Τη διαφορά που αντιμετωπίζουν από τις τράπεζες οι επιχειρήσεις στις χώρες της Ευρωζώνης καταδεικνύει έρευνα της ΕΚΤ
Τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα κέρδη των οποίων μειώνονται, ενώ η πρόσβασή τους σε πιστώσεις περιορίζεται, την ώρα που ο δανεισμός έγινε ευκολότερος για τις γερμανικές και ισπανικές εταιρείες, αναδεικνύει σε έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Όπως μεταδίδει το Reuters ενώ το 29% των γερμανικών και το 11% των ισπανικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατέγραψε υψηλότερο τζίρο τον Μάρτιο του 2015, το 18% των ελληνικών είδε μείωση του τζίρου τους.
Επιπλέον το πρόβλημα με τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ότι περίπου το 30% ανέφερε δυσκολίες στη λήψη δανείου ή υπερανάληψης από τραπεζικό λογαριασμό.
Η έρευνα της ΕΚΤ, που διεξήχθη το διάστημα 16 Μαρτίου -25 Απριλίου και αφορά στην περίοδο Οκτώβριος 2014 - Μάρτιος 2015, δείχνει τις διαφορές στον δύσκολο συνασπισμό των χωρών που αποτελούν την Ευρωζώνη, παρά τη βαθμιαία και ευρύτερης βάσης βελτίωση της οικονομίας της.
Το Reuters εξάλλου παρατηρεί ότι αυτή η διαφορά οδηγεί σε εντάσεις, «όπως τη διαμάχη μεταξύ της νέας αριστερής ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών της για τη μείωση των δαπανών. Πολλοί στην Αθήνα πιστεύουν η λιτότητα αυτή καταστρέφει την οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης