Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Ξεκινά την κάλυψη του Πλαισίου – Σύσταση buy και τιμή στόχος 9,20 ευρώ

Eurobank Equities: Ξεκινά την κάλυψη του Πλαισίου – Σύσταση buy και τιμή στόχος 9,20 ευρώ
Το Πλαίσιο είναι το «Jumbo» της ψηφιακής τεχνολογίας
Με τη σύσταση buy, ήτοι σύσταση αγοράς, ξεκινά την κάλυψη της μετοχής του Ομίλου Πλαίσιο, η Eurobank Equities, τοποθετώντας παράλληλα την τιμή στόχο στα 9,20 ευρώ.
Η Eurobank Equities επισημαίνει πως ο Όμιλος έχει πετύχει να σταθερή αύξηση του μεριδίου του στην αγορά ψηφιακής τεχνολογίας, χαρακτηρίζοντάς την ως την «Jumbo» του σχετικού κλάδου.
Ως καταλυτικής σημασίας για την αύξηση της κερδοφορίας, την υψηλή παραγωγή ταμειακών ροών και τις εντυπωσιακές αποδόσεις κεφαλαίων του Πλαισίου, προβάλλονται η κάθετη ολοκλήρωσή της, καθώς και ο συνδυασμός χαμηλών κεφαλαιακών αναγκών και αποτελεσματικής διαχείρισης κεφαλαίου κίνησης.
Στους κινδύνους για την πορεία του Ομίλου, ο αναλυτής της Eurobank Equities, επισημαίνει τον ισχυρό ανταγωνισμό στον κλάδο των πωλήσεων ψηφιακής τεχνολογίας, ανταγωνισμός που έχει οδηγήσει σε χρεοκοπία ή αποχώρηση πολλές εταιρείες.
Ειδικότερα, όπως τονίζεται στη σχετική έκθεση, οι συσσωρευμένες ζημιές για τον κλάδο ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ.
Στα πλεονεκτήματα του Ομίλου Πλαίσιο, επισημαίνεται πως έχει πετύχει εντυπωσιακή βελτίωση της απόδοσης κεφαλαίων τα τελευταία χρόνια, καθώς τα περιθώρια κέρδους βελτιώθηκαν σημαντικά από το 2010, ενώ παρουσιάζει κοινά χαρακτηριστικά με την Jumbo, όπως οι εισαγωγές προϊόντων από την Ασία, η στροφή προς τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ο ισχυρός ισολογισμός και η δυναμική διοίκηση.
«Ιστορικά η εταιρεία επιστρέφει μεταξύ 25% και 65% των κερδών στους μετόχους», υπογραμμίζει η Eurobank Equities.
Ως προς τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου, η Eurobank Equities, προβλέπει έσοδα 299,4 εκατ. ευρώ το 2015, 319,4 εκατ. ευρώ το 2016 και 334,1 εκατ. ευρώ το 2017.
Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη εκτιμώνται σε 16,4 εκατ. ευρώ το 2015, 16,5 εκατ. ευρώ το 2016 και 18,5 εκατ. ευρώ το 2017.
 
Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης