Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Teneo Intelligence: Μόλις ο Τσίπρας καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, θα παραιτηθεί

Teneo Intelligence: Μόλις ο Τσίπρας καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, θα παραιτηθεί
Οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών κινούνται στην κόψη του ξυραφιού
Τις πολιτικές εξελίξεις της επόμενης μέρας στην Ελλάδα επιχειρεί να σκιαγραφήσει η Teneo Intelligence, στον απόηχο των ασφυκτικών πιέσεων που δέχεται στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Όπως τονίζει σε νέα έκθεσή της, υπό τον διακριτικό τίτλο "Asked to surrender, the risk is that Tsipras walks out" και παρακολουθώντας στενά και βήμα - βήμα τα όσα εκτυλίσσονται στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δύο επιλογές: Ή να συνθηκολογήσει, ή αρνούμενος να παραδοθεί στις ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, αποφασίζει να παραιτηθεί.
Σύμφωνα με την Teneo Intelligence, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει μια μεγάλη πραγματικότητα: Το τελευταίο 24ωρο, οι διαβουλεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών έχουν καταστεί εξαιρετικά δύσκολες, κινούνται πραγματικά σε τεντωμένο σκοινί.
Όπως τονίζει, οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών κινούνται στην κόψη του ξυραφιού.
Σύμφωνα με το πιο πιθανό σενάριο των αναλυτών της Teneo Intelligence, Ελλάδα και Ευρωπαίοι θα καταλήξουν σε συμφωνία για την επανέναρξη των διαβουλεύσεων για ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.
Βάση για αυτή τη συμφωνία ενδεχομένως θα αποτελέσει το προσχέδιο του Eurogroup που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουλίου.
Σύμφωνα με τα όσα τονίζονται στην εν λόγω έκθεση, οι πιέσεις του Eurogroup στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είναι πρωτοφανώς ασφυκτικές.
Ο Αλέξης Τσίπρας ή θα αναγκαστεί να συνθηκολογήσει, ή θα επιλέξει τον δρόμο της παραίτησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης