Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πιθανή η επαναπροσέγγιση της ζώνης των 709 - 735 μονάδων πριν την εξάντληση της ανοδικής κίνησης!

Πιθανή η επαναπροσέγγιση της ζώνης των 709 - 735 μονάδων πριν την εξάντληση της ανοδικής κίνησης!
Η εικόνα λοιπόν, στη χρηματιστηριακή αγορά παραμένει στάσιμη παρά τη συμφωνία
Με απώλειες (-0,35%) έκλεισε η εβδομάδα για το Γενικός Δείκτης ο οποίος έχασε την ευκαιρία έστω και για λόγους ψυχολογίας να δώσει θετικό πρόσημο μετά την επαναλειτουργία του Χ.Α στις 3/8 αναφέρει η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ
Με μαθηματική ακρίβεια ο ΓΔ σημείωσε την υψηλότερη τιμή του στις 708,29 μονάδες αφού όπως αναφέρθηκε στο προηγούμενο σχόλιο της 10/8, η ανοδική κίνηση ανακούφισης (λόγω της εμπρόθεσμης ψήφισης της νέας συμφωνίας με τους εταίρους από την ελληνική βουλή) θα εξαντληθεί στη ζώνη 709 – 735 μονάδων. Η αγορά λοιπόν κινήθηκε έως το κάτω όριο της συγκεκριμένης περιοχής για να κλείσει στις 673,93 μον. με τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.
Χαρακτηριστικό της τεχνικής αδυναμίας και της έλλειψης σοβαρού αγοραστικού ενδιαφέροντος (τουλάχιστον προς το παρόν) είναι η παραμονή του Γ.Δ κάτω των 700 μονάδων, κρατώντας έτσι σταθερά το σήμα πώλησης ΚΑΙ στη βραχυπρόθεσμη τάση.
Παρόλο που οι λέξεις Grexit/άτακτη χρεωκοπία έχουν απομακρυνθεί σημαντικά, ο θετικός αντίκτυπος στο Χ.Α δεν είναι ανάλογος, με τους επενδυτές να επηρεάζονται αρνητικά από την παρουσία των capital controls  που πλήγωσαν βαθιά την οικονομία, από την αναμενόμενη ύφεση για το τρέχον και το επόμενο έτος και φυσικά από το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών που ακόμα παραμένει άγνωστο... 
Σε όλα αυτά προστέθηκε και  η εκλογολογία η οποία φαίνεται πως θα κορυφωθεί τις επόμενες εβδομάδες!!
Αυτό το πολιτικό-οικονομικό μείγμα φαίνεται ικανό να προκαλέσει επαναπροσέγγιση της ζώνης των 645 μονάδων εάν δεν εμφανιστεί άμεσα ο θετικός καταλύτης που θα αλλάξει το κλίμα και την ψυχολογία. Η ευρύτερη περιοχή των 645 – 630 μον. είναι υψηλής σημασίας καθώς θα κρίνει τη δημιουργία ή όχι νέου χαμηλού έτους.
Η εικόνα λοιπόν, στη χρηματιστηριακή αγορά παραμένει στάσιμη παρά τη συμφωνία η οποία αντικατοπτρίστηκε περισσότερο στις τιμές αλλά και στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων με την απόδοση του 10ετούς να βρίσκεται στο 9,53% κατερχόμενο από τα υψηλά του 19,45% στις 9/7δείχνοντας την αποκλιμάκωση του κινδύνου της χώρας μας.
Οι όροι λειτουργίας του ΧΑΑ, τα capital controls, οι τραπεζικές μετοχές σε συνδυασμό με την πολιτική αστάθεια που επικρατεί δεν προδιαθέτουν για άλλη μια φορά την αντιστροφή της πτωτικής τάσης της αγοράς τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.
Όμως η δέσμευση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το φθινόπωρο μέσω επέκτασης των ωριμάνσεων και των χαμηλότερων επιτοκίων σε συνάρτηση με τις νέες αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών πιθανότατα να δώσουν στην αγορά τη σπίθα που χρειάζεται για να πάρει ξανά μπροστά και να συνεχίσει την ανοδική της πορεία η οποία ανακόπηκε τόσο βίαια σχεδόν ένα χρόνο πριν.

(πρώτη ενημέρωση 17 Αυγούστου 2015, 08:14)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης