Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Spiegel: Δυσαρέσκεια στο ΔΝΤ για την αργή εφαρμογή του μνημονίου - Καθυστερούν οι μεταρρυθμίσεις

Spiegel: Δυσαρέσκεια στο ΔΝΤ για την αργή εφαρμογή του μνημονίου - Καθυστερούν οι μεταρρυθμίσεις
Νούμερο 1 λόγος καθυστέρησης θεωρούνται οι πρόωρες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, οι οποίες έχουν ήδη θέσει εκτός χρονοδιαγράμματος το τρίτο πρόγραμμα της Ελλάδας
Σε αποκαλύψεις - βόμβα αναφορικά με το πως αξιολογεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις προσπάθειες της Ελλάδας στην κατεύθυνση εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων προχωρά το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, πρόκειται για προδημοσίευση άρθρου του γερμανικού περιοδικού που περιλαμβάνεται στο σχετικό τεύχος που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 3 Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, κατά το Spiegel, το ΔΝΤ εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους προχωρά η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.
Οι τεχνοκράτες του Ταμείου συναινούν πως οι ρυθμοί υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα δεν διακρίνονται για την ταχύτητά τους.
Από τα μέσα του περασμένου Ιούλιου μέχρι και σήμερα, η ελληνική βουλή έχει ψηφίσει μια σειρά από νόμους, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης, ωστόσο, στην πραγματικότητα, από τους νόμους αυτούς μόνο ένα μικρό ποσοστό έχει εφαρμοστεί.
Σύμφωνα πάντα με το Spiegel, απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ, η οποία φέρεται πως βρίσκεται στην κατοχή του γερμανικού περιοδικού, αποκαλύπτει πως συνολικά τα δύο τρίτα των μεταρρυθμίσεων που καλείται να υλοποιήσει η Ελλάδα βρίσκονται ακόμη μόνο στα χαρτιά και για τον λόγο αυτό, καθυστερεί η εφαρμογή τους.
Νούμερο 1 λόγος καθυστέρησης θεωρούνται οι πρόωρες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, οι οποίες έχουν ήδη θέσει εκτός χρονοδιαγράμματος το τρίτο πρόγραμμα της Ελλάδας.
Για τον λόγο αυτόν, η πρώτη αξιολόγηση που είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, μπορεί να ολοκληρωθεί τελικά τον Δεκέμβριο, κάτι που σημαίνει πως μέχρι τότε ίσως η Ελλάδα αντιμετωπίσει χρηματοδοτικό πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης