Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Στο 40% οι πιθανότητες αύξησης του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ σήμερα (22/10)

BNP Paribas: Στο 40% οι πιθανότητες αύξησης του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ σήμερα (22/10)
Τον Δεκέμβριο οι όποιες καθοριστικές αποφάσεις της ΕΚΤ, σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα 
Στο 40% τοποθετεί τις πιθανότητες αύξησης του ορίου του τρέχοντος προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, κατά 10 δισ. ευρώ, σήμερα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, η BNP Paribas.
Ωστόσο, σημειώνει πως το πιθανότερο είναι ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, να «ανοίξει το παράθυρο» για περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, εντούτοις η ομιλία του θα διατηρήσει τον μετριοπαθή τόνο του Σεπτεμβρίου.
Ως προς το πώς θα γίνει αυτό εφικτό, οι αναλυτές της BNP Paribas, επισημαίνουν ότι ο Mario Draghi θα κάνει σαφή αναφορά ότι το θέμα των περαιτέρω μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ ή ότι θα υπαινιχθεί την πρόθεση για νέα μέτρα, σχολιάζοντας τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.
Άλλωστε, και η BNP Paribas, όπως και άλλοι αναλυτές, εκτιμά πως οι καθοριστικές αποφάσεις της ΕΚΤ θα ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο, παρά τις πιέσεις, με στόχο να έχουν την πλήρη στήριξη του Δ.Σ..
Το πιθανότερο είναι, λοιπόν, ένα μετριοπαθές αποτέλεσμα, που θα φέρει χαμηλότερα επιτόκια στα ομόλογα της Ευρωζώνης και πτώση του ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης