Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brothers Harriman: Κινητήριος δύναμη πίσω από τις εξελίξεις στο συνάλλαγμα οι πολιτικές και οικονομικές αποκλίσεις

Brown Brothers Harriman: Κινητήριος δύναμη πίσω από τις εξελίξεις στο συνάλλαγμα οι πολιτικές και οικονομικές αποκλίσεις
Εάν οι προβλέψεις της Fed για 4 αυξήσεις επιτοκίων φέτος είναι υπερβολικές, τόσο υπερβολική είναι και η άρνηση της αγοράς να τιμολογήσει πλήρως το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Fed σε μόνο μία κίνηση
Η υποχώρηση της βρετανικής στερλίνας αποτελεί την είδηση της ημέρας στην αγορά συναλλάγματος (Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016) και οι αναλυτές της αμερικανικής εταιρείας επενδυτικών και τραπεζικών υπηρεσιών Brown Brothers Harriman εξηγούν τα υπόλοιπα βασικά γεγονότα του τελευταίου 24ώρου.
Ειδικότερα, οι αναλυτές σημειώνουν τα εξής:
Ο δείκτης PMI στην ευρωζώνη απογοήτευσε, καθώς κινήθηκε κάτω των προσδοκιών.
Ο κύριος οδηγός των εξελίξεων στο επενδυτικό κλίμα δεν είναι τόσο τα αποσπασματικά στοιχεία για την οικονομία, όσο οι ίδιες οι κεφαλαιαγορές.
Η κίνηση επανακαθορισμού των τιμών δεν θα πρέπει να αποσπά την προσοχή από τα υποκείμενα σημάδια, τα οποία χαρακτηρίζονται από την απόκλιση των οικονομικών και νομισματικών πολιτικών μεταξύ των χωρών με υψηλά εισοδήματα.
Εάν οι προβλέψεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για 4 αυξήσεις επιτοκίων φέτος είναι υπερβολικές, τόσο υπερβολική είναι και η άρνηση της αγοράς να τιμολογήσει πλήρως το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μόνο μία κίνηση.
Ενώ οι επενδυτές συνεχίσουν να καταλαβαίνουν τις επιπλοκές από α αρνητικά επιτόκια, τα πολιτικά ζητήματα επηρεάζουν όλο και περισσότερο τις ανησυχίες του.
Η σημερινή ανάκαμψη στις αναδυόμενες αγορές στηρίζει την άποψη ότι η ανατιμολόγηση στην αγορά συναλλάγματος την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ήταν απλά μία αποκομιδή κερδών πριν το Σαββατοκύριακο, αντί για μία επανέναρξη του συνολικά αρνητικού κλίματος στην αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης